Antalya Yörük Türkmen Festivali Coşku İle Sona Erdi

Antalya Yörük Türkmen Festivali Coşku İle Sona Erdi

Yörük kültürünün tanıtıldığı “2. Uluslararası Yörük Türkmen Festivali”, birbirinden renkli görüntülerle Antalya’da başladı. Aksu At Çayırı Mevkii’nde düzenlenen festivale; Vali..

 
Antalya Yörük Türkmen Festivali coşku ile sona erdi...
 
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali, birbirinden renkli görüntülerle sona erdi.
 
Yörük kültürünün tanıtıldığı en farklı fuar ve festivallerden “2. Uluslararası Yörük Türkmen Festivali”, birbirinden renkli görüntülerle Antalya’da sona erdi. Aksu At Çayırı Mevkii’nde düzenlenen festivale; Vali Hulusi Şahin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Belediye Başkanları, dernekler, STK’lar ve vatandaşlar katıldı.
 
Yörüklerin kıyafetleri ve kervanlarıyla renkli görüntüler oluşturduğu festivalde, Türk dünyasından gelen konuklar,  Yörüklerin geleneksel kıyafetleri ve halk danslarıyla renkli bir atmosfer oluştu.
 
Kültürümüzü Daima Muhafaza Etmeliyiz
 
Yörük kültürünün, Türk kültürünün temelini oluşturduğuna değinen Vali Şahin; “Kadim kültürümüz, Türkmen ve Yörük kültürünün omurgası üzerinden yükseldi. Eğer biz bugün güzel Türkçemizi unutmadan konuşuyorsak, bunu Yörüklere - Türkmenlere borçluyuz. 
 
Antalya Yörük Türkmen Festivali Coşku İle Sona Erdi
Bin sene önceki şiirleri anlayabiliyorsak, bunu Yörüklerin getirmiş olduğu zincire borçluyuz. Bizler de bu kadim ve mükemmel Türk kültürünü muhafaza ederek genç nesillerimize aktarmalıyız. Festival bu açıdan ve unuttuğumuz değerleri hatırlamak açısından çok değerli.” dedi.
 
Vali Şahin, konuşmasının sonunda Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Gidip, Toros Dağları'na bakınız, eğer orada tek bir Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki, bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez.” sözünü hatırlatarak, festivalin yapımında emeği geçenleri kutladı. Vali Şahin ve beraberindeki heyet daha sonra Yörük kültürünün tanıtıldığı çadırları gezerek bilgi aldı.
 
Festivalde Yörük Geleneğini Tanıtan Etkinlikler Yapıldı
25 ülkeden Yörük ve Türkmenlerin katılımı ile düzenlenen festivalde, atlı gösteri ve okçuluk gösterilerinin yanı sıra dokumacılık, dericilik, bıçakçılık ve keçecilik gibi el sanatları tanıtılacak. Yörük geleneğinin tanıtılacağı festival, 5 Kasım'da sona erdi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler