Bolulu Aşçılar Ve Nobel Ödüllü Şef Festivalde Olacak...

Bolulu Aşçılar Ve Nobel Ödüllü Şef Festivalde Olacak...

Dünya Gastronomi Nobel ödüllü Mardinli Şef Ebru Baybara Demir ’in de katılacağı festivalde yöresel tatlar, ikram, Batman sokak lezzetleri, folklor gösteri 'leri, yarışmalar, sergi...

 
Batman önümüzdeki hafta ‘100 Yılın Aşı, Bin Yılın Kardeşliği’ Gastronomi Festivali’ne ev sahipliği yapacak. Batman Valiliği ile Belediye’nin ortaklaşa düzenledikleri ‘Gastronomi Festivali’, Valilik binası önündeki güzergahta yapılacak. 1000 Yemek standının kurulacağı güzergahta kültür ve lezzetler bir arada olacak. 
 
Dünya Gastronomi Nobel ödüllü Mardinli Şef Ebru Baybara Demir’in de katılacağı festivalde yöresel tatlar, ikram, Batman sokak lezzetleri, folklor gösterileri, yarışmalar, sergi-söyleşi, İlçe ilçe kadim gastronomi, çocuklar için de eğlenceli faaliyetlerin de yer alacağı festivalde sürpriz hediyelerde dağıtılacak. 
 
Ünlülerin de katılacağı organizasyonda Bolulu Aşçılar'da Olacak
 
Vali ve Belediye Başkanvekili Ekrem Canalp’ın memleketi Bolu’nun ünlü aşçılarının katılmasının beklenildiği Batman Gastronomi Festivaline, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü, Bolu Ticaret Sanayi Odası, Bolu Bağışçılar Vakfı, Bolu Gazeteciler Cemiyeti, festivali zenginleştirecek bir ekiple Batman’da olacak ve Bolu-Mengen’in zengin mutfağını Batmanlılarla buluşturacak. 
 
Pazartesi günü saat 14.00’da başlayacak olan Gastronomi Festivali, 26 Ekim Pazar günü son bulacak. Festivalde Batman’a özgü sokak lezzetleri kapsamında palamut, en çok bilinen osmanlı şerbetlerinden meyan kökü şerbeti, salçalı ekmek ve ekmek arası nohut da vatandaşlara dağıtılacak.  


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler