Uluslararası Bal Şurası ve Fuarı

Uluslararası Bal Şurası ve Fuarı "Bingöl Üniversitesi"

Uluslararası Bal Şurası Ve Fuarı’ ile '5. Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali Ödül Töreni' Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Bingöl Üniversitesi bünyesinde..

 
Bingöl Üniversitesi Uluslararası Bal Şurası ve Fuarı Yapıldı
 
Bingöl Üniversitesi ev sahipliğinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Dr. Cevdet Yılmaz'ın da katılımı ile 'Uluslararası Bal Şurası ve Fuarı' ile '5. Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali Ödül Töreni' Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezinde gerçekleşti.
 
Türkiye’de ilk kez yapılan ve 3 gün süren ‘Uluslararası Bal Şurası Ve Fuarı’ ile '5. Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali Ödül Töreni'ne Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Dr. Cevdet Yılmaz, Valimiz Sayın Ahmet Hamdi Usta, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Sayın Ahmet Gümen, AK Parti Bingöl Milletvekilleri Feyzi Berdibek ve Zeki Korkutata, YÖK Başkanı Erol Özvar, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, STK temsilcileri, akademisyenler, sinemaseverler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
‘Uluslararası Bal Şurası Ve Fuarı’ ile '5. Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali Ödül Töreni' Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
 
Açış ve selamlama konuşmasını yapan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, "Türkiye’de ilk kez Bingöl’de düzenlenen bal çeşitlerinin tanıtıldığı Bal Şurasına, 11 ülke ve Türkiye’nin farklı bölgelerinden katılım sağlandığını söyledi. 
 
Bingöl Üniversitesi bünyesinde 10 fakülte, 5 enstitü, 6 meslek yüksekokulu ve 21 araştırma merkezi bulunduğunu belirten Rektör Çapak, bu yıl itibariyle Bingöl Üniversitesinde eğitim gören öğrenci sayısının 18 bin 926’ya yükseldiğini söyledi. Bingöl Balına Türkiye’de coğrafi işaret aldıklarını belirten Rektör Çapak, Avrupa Birliğinden de coğrafi işaret alınması için başvuruda bulunulduğunu ifade etti.
 
Bingöl Üniversitesi'nin geniş bir yelpazede başarılı çalışmalar gerçekleştirdiğini belirten Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, "özellikle hayvan hastanesi, gıda tarım merkezi, arıcılık ve arı kompleksi gibi alanlarda il, ilçe ve bölge için önemli katkılar sağlandığını belirtti.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler