Çocukların Hayatında Bir Lezzet Hafızası

Ebru Baybara DEMİR
Yazar:Ebru Baybara DEMİR
Bu yazı

Çocukların Hayatında Bir Lezzet Hafızası
Günlerdir hızlı koşuşturmanın ardından Mardindeyim. Yarın hızlı tempo tekrar baslayacak ve ben yine yollarda olacağım.
 
Projelerimiz hızla devam ediyor. Arazilerilerimizin tüm ekimlerini tamamladık. 
 
Sabun Atölyesi, Mutfakta Umut Var Projesi hepsi harika yol alıyor. 
 
Geçtiğimiz hafta Mardin'de bir anaokulu öğretmeni ulaştı bize. Aysun Umut! Gencecik bir anaokul öğretmeni.
 
Mardin yemek kültüründe balkabağı tatlısı olmadığından öğrencilerine balkabağını nasıl attıracağını bilememiş. 
 

Çocukların Hayatında Bir Lezzet Hafızası

Velilerimiz bu tatlıyı yapmayı bilmiyorlar ve bize yardimci olamadılar siz gelir misiniz dedi. 
 
Tabi ki gelirim dedim ve bugün anaokulundaki minikler ile buluştuk. Yemeklerden konustuk. Tohumun ne oldugunu anlattım. Sonra kestiğimiz bal kabağının tohumlarını birlikte çimlendirmek icin pamuklara sardık.
 
Cocuklar pişmemiş bal kabağının tadını şekersiz kavuna benzettiler. 
Sonra onlar icin dun gece hazırladığım balkabagı tatlısını birlikte yedik. Çok beğendiler. Annelerine bu tatlıyı yapabilmeleri icin bir de tarif hazırladık. 
 

Çocukların Hayatında Bir Lezzet Hafızası

Çocukların hayatında bir lezzet hafızası oluşturmanın gerektiğine inananlardanım. Özellikle çocukların yeni tadlar denemesi gerektiğini düşünüyorum. 
 
Yemedikleri herseye karşı cocuklar (özellikle sebze ve meyvelere karşı) bir ön yargı geliştiriyorlar ve sonrasında bu tadı hayatlarında bir daha deneyimlemek istemiyorlar. 
 
Bizi bir bal kabağı etkinliği düzenleyerek okuluna davet eden ve lezzet hafızasının çocukların hayatında yer etmesi icin gösterdiği caba icin Aysun Ögretmeni kutluyorum...
 
Aşçılık Camiasısının Haber Merkezi Olan Türk Aşçı Haberleri Web Sitemizde Osmanlı Saray Mutfağı Ve Anadolu Mutfağı Ve Şeflerin Özel Yemek Tariflerine'de Linklerimizi Tıklayarak İnceleyebilirsiniz. Tüm Meslektaşlarımıza Ve Aşçılık Camiasına Destekleri İçin Teşekkür Ederiz… 
 
 






Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.