Anlatacağım O Kadar Çok Şey Var Ki!

Ebru Baybara DEMİR
Yazar:Ebru Baybara DEMİR
Bu yazı

Urfa'dan herkese kucak dolusu sevgiler. Programım çok yogun ve maalesef size çok az yazabiliyorum. 
 
Anlatacağım O Kadar Çok Şey Var Ki! 
 
Öncelikle 1948 yılında Mardin' in Dara , Derik ve Kızıltepe ilcelerinden alınarak incelenip, raporlanan ve su anda Amerika'da bir gen bankasında envantere girmiş Sorgül Buğdayı raporlarına ulaştım. Bunun detaylarını en kısa zamanda yazacağım. 
 
Paylaşmak icin çok heyecanlıyım. Dün Mardin'deki restoranım Cercis Murat Konağı'nda harika misafirlerim vardı.
 
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarim Örgütü (FAO) tarafından yürütülen ve AAR Japan tarafından desteklenen "Gıda Güvenliği ve Beslenme" eğitimlerini misafirimiz ve etkinlikte yer alan ev kadınları ile birlikte gerçekleştirdik.
 
Paylaşmak icin çok heyecanlıyım. Dün Mardin'deki restoranım Cercis Murat Konağı'nda harika misafirlerim vardı.Gıda kaynaklarının tüm dünyada azaldığı günümüzde hastalıklardan korunmak, bağışıklık sistemimizi diri tutmak, gıdanın sürdürülebilirliğini saglamak icin gıda tercihlerimizi ve alışkanlıklarımızı gözden geçirmemiz gerekiyor.
 
Gıda konusunda endişelerimizi, yapmamız gerekenleri konuşurken, saglıklı yemek pişirme teknikleri konusunda deneyimlerimizi de paylaştığımız harika bir etkinlik gerçekleştirdik. Pişirdiklerimizi birlikte yedik. Sohbet ettik.
 
Bu kadar onemli bir konuda farkındalık yaratmak ve bilinci artırmak amacı ile etkinliği düzenleyen Birleşmiş Milletler Gıda Tarim Örgütü Turkiye Ofisine (FAO) AAR Japan'a'
 
Bizimle birlikte olan Birleşmiş Milletler Gıda Tarim Örgütü Ülke Temsilci Yardimcisi Sayın Ayşegül Selisık'a Sevgili Diyetisyenimiz Oya Neva Demirkol Bingül katılımcılarımız ev kadınlarımıza çok teşekkür ederiz.
 
Aşçılık Camiasısının Haber Merkezi Olan Türk Aşçı Haberleri Web Sitemizde Osmanlı Saray Mutfağı Ve Anadolu Mutfağı Ve Şeflerin Özel Yemek Tariflerine'de Linklerimizi Tıklayarak İnceleyebilirsiniz. Tüm Meslektaşlarımıza Ve Aşçılık Camiasına Destekleri İçin Teşekkür Ederiz… 






Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.