Baharat Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Mehmet KUDAT
Yazar:Mehmet KUDAT
Bu yazı

Baharat Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?
 
Mutfağa girip şifa kaynağı, bol baharatlı yemekler hazırlamak için öncelikle güvenilir yerlerden baharat temin etmek gerekir. Paketli ürünler cankurtaran gibi gözükse de ürünlerini doğru şekilde muhafaza eden ve sıcak satış yapan aktarlar da candır.
 
Hatta bu alışveriş keyifli bir keşif gezisine de dönüşebilir.
 
Baharatın taze olması esastır. Rengi ve kokusu ele verir kendisini. Pul biber, kekik, tane karabiber...
 
Baharat Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?
Renkleri parlak ve canlı, kokusu hissedilir olmalıdır. 
 
Büyük İş Aşçıya Düşler
Bir aşçı hangi baharatı veya otu hangi yemekte kullanması gerektiğini biliyorsa o yemeği çok daha lezzetli yapacaktır. Bir aşçının ot ve baharatları iyi bilmesi gerekir çünkü ot ve baharatlar sadece yemeklere değil, içeceklere ve yağlara da lezzet katar.
 
Birçok ot, baharatlar arasında da sayılabilmektedir, bu yüzden hangisinin ne olduğunu bilmek gerekir. Ot ve baharatlar taze veya kuru olarak kullanılabilir. Kuru olanlar iyi kurutulur ve saklanırsa taze olanlardan daha kuvvetlidir fakat tazeler görüntü ve lezzet yönüyle daima tercih edilmelidir.
 
Baharat Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?
Otlar yemeğe daha çok güzel koku katar. Baharatlar ise yemeğe aroma katarken lezzet de kazandırmaktadır. Baharat genellikle tropikal bölgelerde yetişir ve iştah açıcı özelliği ile bilinir.
 
Köri gibi bazı bitkiler ise hem ot hem de baharat olarak kullanılır. Baharatların tümü, aroma veren yumru köklerin, meyvelerin, tohumların, ağaç kabuklarının çoğunlukla kurutulmuş halidir.
 
Baharatlar yiyeceklerde koruyucu özellik oluşturur ve bozulmadan dolayı oluşan kokuları bastırır. Tane olanlar ise kullanmadan önce öğütülmelidir.
 






Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.