İyi Bir Şef Nasıl Bıçak Kullanır?

Mehmet KUDAT
Yazar:Mehmet KUDAT
Bu yazı

İyi Bir Şef Nasıl Bıçak Kullanır?
 
Bu günkü konumuz iyi bir şef nasıl bıçak kullanır? hangi hususlara dikkat edilmeli? vede birazda iş stresini ele alalım. 
 
Yılardır içten içe bir günlük hayatlarımızdan anlamak için oldukça duayen cheflerime olan saygım daha da artıyor. Her restaurant cafe Veya otel için aynı şey söylenemez ama genelde yoğun bir işletmenin mutfağında çalışanların şartları pek de normal değil. 
 
Düşünün bir 14-15 saat boyunca düdüklü tencere gibi sıcak ve buharlı bir mutfakta neredeyse sürekli ayakta olmak şartıyla yemek pişiriyoruz hele son birkaç saatlik akşam yemeği servisinde nefes almaya dahi vaktimiz olamamış oturmamız daha kötü.
 
O zaman ne kadar yorulmamızı iyice hissediyoruz ağrılar bir tarafta belki ellerimiz parmaklarımız Kesikler yanaklar içinde dünde ordaydık yarın sabah yine aynı mutfaktayız. 
 
Herkes tatil yaparken çalışıyoruz...
 
İyi Bir Şef Nasıl Bıçak Kullanır?
Özel günlerde daha da yoğunuz bulaşıkçılar bile bıkmış, tevvekelli değil kadınsanız hele anneyseniz barınmanız çok zor bu meslekte.
 
Bu durum başlı başına bir yazı konusu aslında insanın kendi isteği ile bu şartlar altında çalışması hem fiziksel hem manevi yorgunluğun bu denli yoğun olduğu  bir işi yapması biraz  delice değil mi acaba?
 
Delilik mi onları mutfağa iter mutfak mı onları zamanla yavaş yavaş delirtir diye sormadan edemiyorum. Niye deli diyorsun insanlara demeyin sıfatı ben değil genelde bizzat kendileri kullanıyorlar en azından.
 
Farklı kendilerine has kişilikler olduklarını rahatça söyleyebiliriz. Yeni nesil şeflere tavsiyem tarihimizi araştırarak kültürümüzü okuyarak daha başarılı oluruz.
 
Saygılarımla Selamlıyorum...
Corporate Chef 
Mehmet Kudat






Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.