İyi "Nar" Nerde Yetişir?

Mehmet KUDAT
Yazar:Mehmet KUDAT
Bu yazı

İyi "Nar" Nerde Yetişir?
 
Her Nar Zivzik Narı Değil İyi Nar Nerde Yetişiyor?
 
Siirt'in Şirvan ve Pervari ilçesinin bazı köylerinde yetiştirilen, bozulmadan 7 ay saklanabilen sulu ve iri taneli meyvesiyle yurt dışından bile talep gören Zivzik Narının rekoltesinin yüksek olması üreticilerin yüzünü güldürüyor.
 
Havalar ufak ufak soğumaya başladı. Dallardan narlar sarkmaya başladı. Sonbaharda arzıendam eden, Topraktan Tabağa en şifalı meyvelerin de başında gelen narlar... 
 
Tatlı süslemelerinden tutun da pastasına, nar suyundan salatasına kadar narı tek başına tüketmek dışında yapabileceğiniz Salata Tariflerinde 'de kullanabileceğiniz onlarca tarif var aslında. 
 
İyi "Nar" Nerde Yetişir?
Hem tatlıların içerisinde hem de tuzluların içerisinde kullanılabilen bu lezzetten dünyanın en enfes soslarından biri de çıkıyor. 
 
Kendisi yakından tanıdığınız nar ekşisi! Biraz emekle dışarıdan hazır aldıklarınızdan çok daha lezzetli ve sağlıklı nar ekşileri yapmanız mümkün.
 
Üstelik nar ekşisi yapmak sandığınız kadar zor da değil. 
 
İyi "Nar" Nerde Yetişir?
Mevsimindeki narları alın. Evde hazırlayabileceğiniz en enfes, sağlıklı nar ekşisinin yapımını anlatmaya başlıyoruz. Şimdi gelsin nefis kısırlar, mercimek köfteleri, dolmalar... 
 
Keyfi bol olsun. her nar eķşisi doğal değil itibar etmeyin kendiniz evde yapabilirsiniz bağışıklık sistemi göçlendirir...
 
İyi "Nar" Nerde Yetişir?






Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.