Şef Olmak İsteyenler Hangi Özelliklere Sahip Olmalıdır?

Mehmet KUDAT
Yazar:Mehmet KUDAT
Bu yazı

Şef Olmak İsteyenler Hangi Özelliklere Sahip Olmalıdır? 
 
Öncelikle aynı futboldaki gibi aşçılıkta da pek çok lig var. Aşçılığı amatör olarak da yapabilirsiniz, şampiyonlar Ligine benzettiğim Michelin yıldızlı bir restoranın şefi de olabilirsiniz. 
 
İyi bir şef olabilmek için sürekli kendinizi yenilemeye ve öğrenmeye açık olmalısınız. Yeni yetkinlikle kazanabilmek ve yemek kültürünüzü geliştirebilmek için de farklı ülkelerin mutfaklarında çalışmak gerekiyor. Bunun yanında, çok çalışmak bu işin önemli bir parçası. 
 
Ben, neredeyse tüm kariyerim boyunca günde 15-16 saatten az çalışmadım. Herkes tatilde izne otellere giderken, siz o otellerin mutfaklarında çalışmak zorundasınız. 
 
İyi bir şef olabilmek için bu zorluklara katlanmak şart...
 
28 yıldır bu mesleği icra ederken Yüzlerce tv program dergi gazetelerde mekalerimle yarınki genç nesillere bir miras bırakarak türk mutfağı kültürü yaşatmak için  Yüzlerce mutfak kültürel araştırma ve tarihçesiyle birlikte gün yüzüne çıkarıyoruz.
 
İsimleri saymakla bitmez...
Türk mutfağının gerçek duayenlerimiz var, 
Taktire şayan emekleri var,
Dünya ya türk mutfağı tanıtmak bizim duayenlerimiz görmek istiyordum...
 
Popüler kişilerle değil gerçek bu aşçılık camiasına gönül vermiş ömrünü vermiş kişiler olmalı...
 
Saygılarımla duayen şeflerimizi ve aşçılık camiasını selamlıyorum..






Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.