Başarılı Bir Aşçı Olmak İçin Ne Yapmalıyız?

Mehmet KUDAT
Yazar:Mehmet KUDAT
Bu yazı

Başarılı Bir Aşçı Olmak İçin Ne Yapmalıyız?
 
Siz de başarılı bir aşçı olmak ve kariyerinizi bu alanda yapmak istemez misiniz?
 
Başarılı Bir Aşçı Olmak ...
 
Ateşin icadıyla birlikte yemek pişirmeyi keşfeden insanlık bu tarihten itibaren daha kaliteli ve lezzetli yemekler bulmak için çabalamıştır. 
 
Aşçılık bu nedenle en eski mesleklerden birisi olarak görülebilir. 
 
Her daim ihtiyaç duyulan ve nereye giderseniz gidin nimetlerinden faydalanabileceğiniz bir meslektir. “Aç kalmazsın” tabirini hem deyimsel olarak hem de gerçekten yerine getirebilen bir meslektir.
 
Başarılı Bir Aşçı Olmak...
 
Siz de bu kariyerle ilgileniyor ve bu konuda çalışmalar yapıyorsanız daha başarılı olmanız için bir kaç püf noktası tavsiyeyi paylaşmak isterim.
 
Başarılı Bir Aşçı Olmak için...
 
Yiyeceklerin bir son kullanma tarihleri vardır ve bu tarihler dikkate alınmadığında lezzetsiz yemekler, müşteri şikayetleri ve sağlık sorunları gibi problemler karşılaşmanız kaçınılmazdır. 
 
Bu soruna çözüm bulmak için malzemelerinizi bulundurduğunuz kapların üzerine satın alınma tarihlerini ya da tahmini son kullanma tarihlerini yazmanız gerekiyor. Bu sayede hangi ürün ne zaman kullanılamaz olacak bilirsiniz.
 
Yerel Satış Noktaları...
 
Ülkemizde geleneksel olarak kurulan pazarları mutlaka ziyaret etmelisiniz. Pazarlarda kaliteli ürünleri ucuza bulma şansınız ve pazarlık yapma şansınız bulunuyor. 
 
Böylece kendi malzemelerinizi seçebilir ve hangi satıcıların kaliteli ürünler ürettiğini görebilir, ileriye dönük olarak bu satıcılarla anlaşabilir ve sürekli çalışma şekline geçebilirsiniz. Özellikle yeni bir girişimde çalışıyorsanız bu yöntem çok işinize yarayacaktır.
 
Popüler Yiyecekler...
 
Her mevsimde ve hatta belirli aylarda popüler olan yiyecekler ve malzemeler vardır. Bu popülerliğe gözünüzü açarsanız, çok daha iyi geri dönüşler sağlayabilirsiniz. İnternet üzerinden de mevsimlik yiyecekler konusunda bir çok fikir elde edebilirsiniz. 
 
Özellikle yemek yapmayı seven insanların bir araya geldiği ortamlar, facebook grupları, youtube kanalları ve hatta forumlar günlük ziyaret ettiğiniz siteler arasında girmeliler.
 






Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.