Ev Usulu Sirke Ve Faydaları

Mehmet KUDAT
Yazar:Mehmet KUDAT
Bu yazı

Ev Usulu Sirke Ve Sirkenin Faydaları Nelerdir?
 
Merhabalar...
 
Bugün bir konuya dikkat çekmek istiyorum. Uzun yıladır Şef aşçı olarak aşçılık mesleği yapmaktayım.
 
Tam da gündemimizi meşgul eden Corona virüsü denilen bu ilet için yıllardır mutfaklarımızda ev usulü sirke çeşitleri yapmaktayız.
 
Sirke %100 faydalı birçok mikrobu öldürmektedir.
 
Bunun için evinizde bulunan çeşit çeşit meyveler' den ve sebzelerden sirke yapmak çok kolay.
 
Elma olur, portakal, Aluç, üzüm, armut, pirinç son derece sağlıklı ve faydalı birçok sabun dezenfekteden daha çok faydalıdır. Onun için elma sirkesinin tüm faydalarını görebilmek adına mutlaka doğal elma sirkesi kullanmaya özen gösterin. 
 
Ev Usulu Sirke Ve Faydaları Doğal olduğunda mucizevi faydaları bulunan sirkenin birbirinden ilginç ve etkili faydalarını listeledim.
 
Sirke Bakterileri öldürür
 
Yüzyıllardan beri bir dezenfekte aracı olarak kullanılan sirke bit, siğil, mantar, kulak enfeksiyonları gibi birçok problemin tedavisinde kullanıldı.
 
Doğrudan etkisi araştırmalar ile kanıtlanmamış olsa da modern tıbbın temsilcilerinden Hipokrat 2 bin yıl önce yara temizliği için sirke kullanıyordu.
 
Ev Usulu Sirke Ve Faydaları Elma sirkesinin faydaları dendiğinde akla ilk gelenlerden biri cilt bakımıdır. 
 
Son zamanlarda cilt bakımında oldukça sık kullanılan sirkenin en bilinen etkilerinden biri de suyla seyreltilmiş halde cilde uygulandığında sivilceleri geçirmesi.
 
Bu da bilimsel olarak kanıtlanmış bir etkisi olmamakla birlikte birçok insanın başvurduğu bir yöntem.
 
Ayrıca genel olarak cilt temizliğinde de bir tonik görevi görür.






Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.