Osmanlı saray mutfağında ve halk mutfağında şerbetlerin özel yeri vardır. Hatta şerbetçileri hatırlarsınız herhalde. Özellikle ramazan ayında sırtlarında koca şerbet ibrikleri ile dolaşırlardı..
Sorbe deyince havalı, şerbet deyince demode mi? Priscilla Mary Işın ve Merete Çakmak’ın ‘Şark Şekerciliği’ adlı kitabına göre Osmanlı’da şerbet..
Türk mutfak kültüründe tatlıları yapan zanaatkârlar da önemlidir. Helvacılar, şekerciler, şerbetçiler, şeker heykelcileri, tabak şekercileri, salep satıcıları...
Osmanlı döneminde saray ve halk mutfağı arasında büyük farklar olmasına rağmen söz konusu şerbet olunca bu fark en aza inmektedir. Saray mutfağı
Türkiye'nin Tokyo Büyükelçi 'liğinin ev sahipliğinde kentin önde gelen aşçılık okullarından "Hattori Nutrition" Uzmanlık Kolejinde Türk mutfağının tanıtımı yapıldı. Etkinlikte konuşan Büyükekçi Korkut..
Paris'teki Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) merkezinde "Türk Mutfağı Haftası" çerçevesinde "Türk Mutfağı" etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Ali..
Mutfağa olan ilgisi çok küçük yaşlarda başlamış. “Esasında benim şefim anneannemdi” diyerek o günleri anlatmaya başlayan Öztürk, ekliyor: “Onlar için çok rutindi ama ben daha o yaşta mutfakta geçe
Anadolu’nun gastronomi anlamında bir birikim hazinesi olduğunu belirten Vali Ali Çelik, bu hazinenin yurt içinde ve yurt dışında tanıtılmasının çok önemli olduğunu söyledi. Frig Tanıtım Merkezinde Yöresel lezz..
Arnavutluk’a atandıklarında ilk Cumhuriyet Bayramlarında görkemli bir kutlama yapmak istediklerini söylediklerinde ben ve ekibim yanlarında olduk. 2000 kişinin katıldığı..