En Az Bizim Adana ve Çiğ Köftemiz Kadar Yakıcı

En Az Bizim Adana ve Çiğ Köftemiz Kadar Yakıcı

Yemek yerken acının verdiği hissin tadını çıkarmayı seviyor musunuz? O zaman bu yemekler tam size...

En Az Bizim Adana ve Çiğ Köftemiz Kadar Yakıcı Dünyanın En Acı 21 Yemeği
Yemek yerken acının verdiği hissin tadını çıkarmayı seviyor musunuz? O zaman bu yemekler tam size göre! Adana, çiğ köfte, acılı lahmacunun yeri bir başka tabii ama bu dünya yemeklerinin bazıları ülkelerinde favoriyken bazılarını ise kendine bu konuda güvenen kişiler bile deneyip yiyemiyormuş.
 
1. Neua Pad Prik
Tayland ve Güneydoğu Asya'da yaygın bir yemek olan Neua Pad Prik, sığır eti biftek dilimleri, otlar ve diğer baharatlarla yüksek ateşte tavada kızartılarak yapılıyor. Yemeğe oldukça acı olan kuş gözü acı biberi katılıyor.
 
2. Sichuan Hot-Pot
Moğol ve Çin ülkelerinde popüler bir yemek olan ve ağızda uyuşma yaratan Sichuan (Seşuan Biberi) biberinin bol miktarda kullanıldığı çorba, iki taraflı bir kılıç gibi.
 
3. Vindaloo Pork
Vindaloo pork, oldukça güçlü tatlar içeren baharatlı bir Hint yemeği. Dünyadaki en acı yemeklerden biri olarak kabul edilen Vindaloo Pork, ilk kez Portekiz tarafından Goa'ya kırmızı şarapta saklanan domuz eti olarak getirildi. Fakat daha sonra Hintliler bu yemeği köri ile zenginleştirerek benimsediler. Onu böylesine yoğun, acı bir yemek haline getiren şey dünyanın en acı biberlerden biri olan Bhut Jolokia'nın miktarı.
 
4. Phaal Curry
Phaal Curry kadar baharatlı bir şeyler yemek oldukça zor. Dünyanın en acı biberi olarak bilinen Bhut Jolokia de dahil olmak üzere yaklaşık 10 farklı biber türü içeriyor.
 
5. Tom Yum
Tayland'da ekşi ve baharatlı bir çorba olan Tom Yum, günümüzde dünyanın en lezzetli yemeklerinden biri olarak popülerlik kazanmaya başlamış. Baharatlı tavuk ve deniz ürünleri ve kuş gözü biberi yemeğin övgü özellikleri.
 
6. Shrimp Creole
Karides Creole, Amerika Birleşik Devletleri'nin bazı bölgelerinde popüler bir yemek. Yeşil biber, domates, karides ve tavuk ile lezzetlendirilmiş ve taze acı biber ve toz biber ile yapılan bir çeşit yemek.
 
7. Papa A La Huancaina
Dünyanın en şöhretlerinden biri olan Papa a la Hunacaina, baharatlı yemek severlerin en sevilen Perulu yemeğidir diyebiliriz. Bu salata, marul ve siyah zeytin gibi otlar üzerinde kremalı bir Huancaina sosunda, soğukta servis edilen haşlanmış sarı patatesleri içeriyor. Bu salatayı acı kılan şey, Hunacaina sosundaki Amarillo biberidir.
 
8. Lo Bok with Sichuan Peppercorns
Seşuan biberli Lo Bok, Çin'den gelen popüler baharatlı bir salata. Bu salata aslında tatlı ve gevrek ama aynı zamanda Sichuan biberinin zaten ateşli ve uyuşmuş hissini arttıran kuş gözü biberleri sayesinde süper acı bir hal alıyor.
 
9. Bibimbap with Kimchi
Güney Kore'nin baharatlı bir yemeği olan Bibimbap, turşu, lahana içeren ve sarımsak, acı biber, soğan ve zencefille doldurulmuş bir yemektir.
 
10. Suicide Chicken Wings
Amerika Birleşik Devletleri'ndeki bu en sevilen tavuk kanadına "intihar" ismi verilmiş. Genellikle tabasco sos, acı biber ve kıyılmış acı biberden oluşan sosa batırılan tavuk kanatları servis edilir.
 
11. Wot
Wot, Afrikalılar arasında çok popüler olan baharatlı bir yemektir. Soğan, sarımsak, zencefil, kurutulmuş baharatların ve biber karışımının ultra acı hale getirdiği bir yemektir.
 
 
 
12. Otak-Otak
Endonezyalılar, Malezyalılar ve Singapurlular arasında popüler olan Otak-Otak, buğulanmış veya ızgara muz yaprağıyla hazırlanan acılı bir balık pastası.
 
13. Pad Prik Khing
Tayland'da popüler bir yemek olan Pad Prik Khing, domuz eti ve sebze ya da deniz mahsullerinden yapılır. Bunu dünyadaki en özel kılan şey ağırlıklı olarak biber ve zencefille yapılmış köri sosudur. Kurutulmuş kırmızı biber, karides ezmesi, soğan, sarımsak ve galangal(havlıcan) içerir.
 
14. Kua Kling Phat Tha Lung
Kua Kling Phat Tha Lung, Tayland'da popüler olan zerdeçal ve körili kıyılmış sığır eti yemeğidir. Şu anda en lezzetli yiyecek olduğu düşünülen Los Angeles'ta popülerlik kazanıyor.
 
15. Pearl’s Fried Rice
Pearl’s Fried Rice, Florissant'daki Pearl Cafe'de servis edilir ve bugün dünyanın en lezzetli yemeklerinden biri olarak kabul edilir. Bu pirinç yemeği kachai biberi ve çok çeşitli baharatlar içeriyor. Bu yemeği deneyen 400 kişiden sadece 21'i başarılı olabilmiş.
 
16. Korean Suicide Burrito
Kore'nin San Francisco kentinde Snack & Deli tarafından tanıtılan Korean Suicide Burrito (Kore İntihar Böreği) Çin, Meksika ve Kore biberleriyle hazırlanıyor.
 
17. Sambal Oelek
Endonezya'da popüler olan Sambal Oelek, ülkeyi ziyaret eden turistlerin favori yemeklerinden biri.
 
18. Kimchi Jjigae
Kore'de servis edilen Kimchi Jjigae'de yeşil soğan, sarımsak, soya peyniri (tofu), mantar ve kırmızı biber bulunur.
 
19. Cau-Cau
Peru'daki popüler yemeklerden biridir. Bu, komşu ülkelerde yapılan işkembe ve patates güvecinin en lezzetli versiyonudur ve çiğ balık (seviçe) ve causa rellana yemeklerinde kullanılan önemli bir bileşendir.
 
20. Huo Guo
Çin'de keskin baharatlı bir yemek olan Huo Guo, sığır eti, balık, tofu ve sebze gibi çeşitli malzemelerle pişiriliyor ve acısını Sichuan biber yağından alıyor.
 
21. Sik Sik Wat
Sik Sik Wat, tavuk ve sığır eti güvecini baharatlandıran biber ve çemen ile yapılan Etiyopyalı bir karışımdır.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler