Seyahat Acentaları Size Bir Rehber Lazım

Seyahat Acentaları Size Bir Rehber Lazım

Değerlendirilmelerde sebepleri dahi sorgulanmaksızın herkes kendini haklı görerek, çamurlar havada uçuşarak...

Seyahat Acentaları Size Bir Rehber Lazım
Son aylarda Türkiye Seyahat Acentalar  Birliği (TÜRSAB) 23. yeni dönem başkanlık seçimleri için mevcut ses yönetimine veya muhalefet yeni başkan adaylarının  tarafında derdiniz, istekleriniz veya beklentileriniz ile  açılıp saçılıp döküldünüz…
 
Öyle döküldünüz ki gerek mevcut ses yönetimi gerekse siz üyeler ülke Turizm Endüstrisinin en önemli lokomotif STK’nın geleceğini elinize yüzünüze bulaştırdınız… Bu STK’ nın tarihine, süreci bir kara leke olarak başarılı bir şekilde geçirdiniz… Kayyum atanarak sabıkayı da yediniz… Sanırım bundan böyle  hazmı da zor olsa gerek…
 
Hele birbirinize olan rezilliğin ötesinde Dünya’ya bile rezil rüsva ettiniz. Değerlendirilmelerde sebepleri dahi sorgulanmaksızın herkes kendini haklı görerek, çamurlar havada uçuşarak  sıyrılma yöntemlerinizi bile   marifet gördünüz. Hem de öyle böyle değil…  Üstelik, Kimse kimsenin göz yaşına bakmaksızın...
 
Yahu!.. Dün  el ele birlikteydik, selfiler verdik. Aynı masada yan yana ekmek yedik, kadehleri tokuşturduk, beraber güldük, beraber ağladık, yollara döküldük  hatta ticaret bile yaptık demeden de… Bedenlerinizde dolaşan, nasıl bir kandır bu?
 
Geçen bir yazı okudum. Kavgada bile söylenmeyecek cinsten.  Tümden kişiliğin  yedi göbeğini itibarsızlaştırıcı ifade zenginliğinde… Nedir  bu saygısızlık? Ayıptır ya! Kabül edilir değil! Adamlığınıza Yakıştıramadım. Tüm turizm acentalarına sesleniyorum; bilesiniz ki kurunun yanın da yaşda yanar. Değerlendirmem  aynen budur.
 
Kişiliğin hukuk düzeni üzerinde belirginleşmesindeki öğe; “ SOYADI “ üzerinden acımasızca. Devamında hem nalına hem de mıhına vurulmuş olunması yani tutarsızcasına sanırım camianında kabülü değildir ancak payı ile bağlayıcıdır.
 
“ Aile ve soy nedir? “ bilmeyen, insanlığa sevgi ve saygısı bulunmayan  bu toplum dışı şahsiyetin  bana göre Dünya’ya bile ait olmayan mahluk olarak değerlendirilmelidir. Be mahluk sıfatı bulunmayan karşınızda ki insan Dünya’ nın en en kötü insanı daha da ileri gidelim seri bir katil, sapık dahi olsa… Ne  olursa olsun! ; Reva mı bu ?
 
Toplumun temeli ailedir. Her insanda ailesine bağlıdır… Hukuk disiplini de aynen böyle tanımlamıştır. Bu doğa yasasıdır da. Toplumsal kural da. Böylece doğal ve toplumsal bir zorunluluk haline gelmiş “ Aile adı “ diyebileceğimiz soyadının öneminde, toplum içindeki aileye olan saygınlığı ve itibarında tümden tüm soyun ölü ve yaşayan tüm insanlarını karşısına  alarak davranış söyleminde  önemli bir turizm emekçisinin soyadını ÇAKMA(k) ifadelendirme ile nasıl teşbih haline getirilebilinir.   Mensubu bulunduğun camiana  nasıl böylesi ağır bir yük vurursun ki? . Hadi kişiye saygın yok,  aileyede mi saygın yok. 
 
Bu eylem ifadelendirmenin hukuken büyük bir suç olduğunu biliyor musun? Tüm ÇAKMAK’lar hakkında kovuşturma istemi ile dava açsa inanki eleğe dönersin… Tekerlekle dolaşırsın…
 
Hakikaten acentacılar özellikle bu süreçte sizlerin acilen bir rehbere ihtiyacınız var!..
İnanın o nazariyenizde değer bulmayan turist rehberleriniz ile inanki bu tutarsız davranışlara ayar çekebilirsiniz. 
Gerçi sizler rehberin değerini de  bilemezsiniz ki… 
Rehberliğin ne olduğunu hiçbir zaman bilemediniz ki.
Burun mesafenizde olmalarına rağmen.
Dün sizlerin, üyesi olduğunuz birliğinizi suçladığınız gibi…
Mesafenizdeki Rehberler de aynı şekilde hep sizi suçluyor…  Bana herşeyi bir, bir anlatıyorlar;
 
“ Bizi görmüyorlar, varlığımızdan bir haberler ”  diye. Anlaşılan zor olacak ama bir bir gerçeklerimizi gözden geçirerek belki rehberliğin ne olduğunun değeri ve hakkıyla aklımızı başımıza toplarız. 
 
Evet ısrarla görmek  istemiyorsunuz çünkü onlar sizden daha önemli de ondan… Bu sizleri yıllardır rahatsız ediyor.  Olabildiğince yükü hak hukuk bakmaksızın omuzlarına bindiriyorsunuz. Bu nedenle hırsınız  ile bütünleşmiş yüksek egonuz ( Yüksek ego tıbbi rahatsızlıktır ) ile  ezmekteki en büyük alışkanlığınız değil mi? Öncelikle bunu  dürüstçe kabül edelim bence. Edelim ki insanlığınıza fayda görelim.
 
Onlar insan olmanın bilimsel tanısında; iletişim ve dayanışma özelliklerine tümden sahiptirler. 
Eğitsel ve teknik meslek özellikleri sizlerden çok üst seviyelerdedir.
Liderlik özellikleri vardır.
Tüm davranışlarında genlerine adeta kaynak tutmuş sabır be anlayış vardır.
Komiktirler, çok üstün mizah kabiliyetleri vardır. Yetkinliklerini eğlenerek icra ederken çevrelerini de eğlendirirler.
 
Her zaman iyi görünürler… Bu bir mecburiyetleri değil yetkinliğinin icabıdır.
Etik ve kararlıdırlar, nezaket ve incelik üst seviyededir.
Adeta kalp simgesi ile  ikonlaşmış çevrelerinde sevgi baloncukları oluştururlar…
Yetkinliklerinde ki operasyon sürecini en üst seviyede sevgi saygı huzur ve  mutlulukla yönetirler.
Ne demişler? “ Bir dil bir insan, iki dil iki insan” Tüm vücutta ekiptirler.
Ne demişlerdi?  “ bizi görmüyor “ demişlerdi… Haksız da değiller hani… 
Vallahi yakında çevrenizde rehber kalmayacak belkide kalmadığı için de görmüyorsunuz. 
 
Sebeplerini tüm usülsüzlüğü ve gerçekleri ile hep birlikte biliyoruz… Kaytarmak yok.
Mevcut kaynak rehberleriniz ile inanın bana kişisel veya bütünsel davranışlarınız bozukluklarınıza yarar da ayar da çekebilirsiniz..
Bu arada da onları kaçırtmazsanız tabi ki.
Ben, Türk Turizm Endüstrisinde turist rehberliğinin hayati öneme sahip olduğunu bilmekle tüm acentaların ve ilgili meslek oda ve sivil toplum kuruluşlarının  aynı hassasiyet içerisinde bulunmadıklarını çok iyi biliyorum… 
 
Tüm bu olumsuzlukların referansları ortada hatta rehberler feryad bile ediyorlar… Duyan var mı? Doğrusu merak ediyorum 2018 Türk Turizm yılında yükselecek beklenti değerimizde ki veriler o yönde. Bir de malum extra gelişen Çin pazarı var ne yapacaksınız?
Dün Türkiye Seyahat Acentalar Birliğini ama öyle ama böyle suçluyordunuz veya çağdaş beklentilerinizi yükseltme amacı taşırken sizler sonuç ve beklentinizdeki sürdürülebilir operasyonlarınıza yönelik özellikle turist rehberlerinize nasıl çözümler  üreteceksiniz… Oda ve STK larının bahsini bile yapmıyorum… Onlar tahsilat ile meşgul...
İnşallah tarzınız tertip ve terkip içerisinde itibarsızlaştırıcı ÇAKMA(k) alçaklığı gibi olmaz… 
 
Yazımı yere vurup sarsıp sektörel geneli ayıltma hedefim ile kaleme alınmıştır… Herkes insan olmanın değerinde hele ülke sürecinin böylesi hedef derinliğinde birlik ve beraberliğin sevgi ve saygı ile taçlanan güzelliklerine ayılarak ulaşması maksadıyla… Turizmin turizmcisi olarak gerçek yüzünü turizm hedefine kitlenmesinin gereğini bilerek.
Bu arada yarası olan gocunsun… Alınan olursada hiç umrumda değil…
Gerçeklerden vazgeçilmeden, hep birlikte gerçek çözümlerle önce gerçek olalım… 
Terbiyeli olalım. Adam olalım. Turizmci olalım…
 
SK Berfend BER, İstanbul 2017 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: Alpaslan Ünsal
    12/13/2017

    Çok yerinde bir yazı olmuş , Çakma diye hakaret etmeye çalıştıkları Beyefendi , 800 hitli tur operatörünü , bir çoğu kendi imkanları ile Kuşadası , bodrum , Marmaris , Fethiye , Ölüdeniz , pamukkale , Kapadokya ,Antalya’da gala gecesi yapan / yetmedi 151 ülkeden 4000 katılımcıyı antalya ya getiririm , Antalya’da sağlık turizmi geliştirmeyi hedefleyen / yetmedi acentaların sağlık turizme entegre edilmesi için Afyon’da konferans veren Adam !!! Çakma yazan ise Antalya da acentacı , çok talihsiz bir hakaret !!!

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler