Şakşuka Nasıl Yapılır?

Şakşuka Nasıl Yapılır?

Şakşuka'nın diğer isimleri nelerdir? Evde Şakşuka yapmak için Türk mutfağı şeflerinin özel meze tariflerinden faydalanmak istermisiniz? İşte sizlere tam ölçüler ve orijinal tarifi ile Şakşukanın püf noktaları...

Şakşuka nedir? En çok sevilen iştah açıcı mezelerden Şakşuka nereye aittir? Geleneksel Türk mutfağında en beğenilen mezelerden Şakşuka en çok hangi ilimizde yapılır?
 
Şakşuka'nın diğer isimleri nelerdir? Evde Şakşuka yapmak için Türk mutfağı şeflerinin özel meze tariflerinden faydalanmak istermisiniz?
 
İşte sizlere tam ölçüler ve orijinal tarifi ile Şakşuka...
 
Şakşuka nedir?
 
Şakşuka tarifi nasıl yapılır? Patlıcan, biber, domates gibi sebzeleri kavurup, üzerine sos dökerek hazırlanan bir tür mezeye şakşuka denir. Şakşuka Nedir ? Patlıcan, biber, domates gibi sebzeleri kavurup, üzerine sos dökerek hazırlanan bir tür mezeye şakşuka denir.
 
Şakşuka nereye ait?
 
Antalya başta olmak üzere Akdeniz'in sevilen mezesi ve zeytinyağlısı şakşuka, Tunus ve Fas kıyılarında bizdeki menemene benzer şekilde "chakchouka (shakshuka)" ismiyle yumurtalı hatta pirinçli olarak da servis ediliyor. 
 
Şakşuka patlıcan, biber, sakız kabağı gibi sebzelerin kavrulduktan sonra, üzerine domates sosu dökülmesiyle hazırlanan, Türk mutfağından meze. Genellikle yoğurt veya sarımsaklı yoğurt ile sunulur.
 
En Sevilen Mezelerden Şakşuka Nasıl Yapılır?
En Ünlü İştah Açıcılardan Şakşuka İçin Gereken Malzemeler Nelerdir? 
 
*    4 Adet Patlıcan
*    3 Adet Yeşil Biber
*    1 Adet Kuru Soğan
*    4 Diş Sarımsak
*    4 Adet Domates
*    1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
*    1 Çay Kaşığı Şeker
*    Tuz, 
*    İstenilen Baharatlar (tavsiye edilmez)
*    1 Çay Bardağı Sıcak Su
*    Kızartmak İçin Sıvı Yağ
 
En Meşhur Mezelerden Şakşuka Yapılış Tarifi
 
Tuzlu suda bekletilen küp küp patlıcanlar kızdırılmış sıvı yağ içerisinde kızartılır. Soğan ve sarımsak da doğrandıktan sonra az yağda kavrulur.
 
Yeşil biberleri doğradıktan sonra tavaya alın ve üzerine rendelenen domatesleri ve salçayı da ekleyin. Baharatları, tuzu da ekledikten sonra tekrar karıştırın.
 
Sıcak suyu ilave edin ve 4-5 dakika kadar pişirin. Son olarak kızartılan patlıcanları tava alarak pişirilen sos ile harmanlanmayın. Servise hazır, afiyet olsun.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler