3. Efeler Gastronomi Festivali Lezzet Şöleni Başlıyor

3. Efeler Gastronomi Festivali Lezzet Şöleni Başlıyor

Lezzet şöleninin ikinci günü, Aydın Ticaret Borsası'nın organize ettiği Zeytinyağı Tadım Paneli ve İzmir İş Kadınları Derneği'nin Kadınlar Günü'ne özel düzenlediği "Dünyanın..

 
Efeler Belediyesi'nden Gastronomi Ziyafeti: 3. Efeler Gastronomi Festivali Başlıyor
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri web sitesinin edindiği bilgilere göre, Efeler Belediyesi'nin organize ettiği, merakla beklenen 3. Efeler Gastronomi Festivali'nin detayları belli oldu. Festival, 8 Mart Cuma günü saat 13.00'te düzenlenecek açılış töreniyle gastronomi tutkunlarını ağırlamaya başlayacak. Festival, 9 Mart Cumartesi günü mutfak atölyeleri, canlı performanslar, konuşmalar, yemek yarışmaları ve daha birçok renkli etkinlikle devam edecek.
 
Muhteşem Lezzet şöleninin ikinci günü, Aydın Ticaret Borsası'nın organize ettiği Zeytinyağı Tadım Paneli ve İzmir İş Kadınları Derneği'nin Kadınlar Günü'ne özel düzenlediği "Dünyanın Bütün Renkleri" temalı sergiyle ziyaretçilere kapılarını açacak.
 
Festival, saat 12.00'de başlayacak olan ve "Hem Kırmızı Hem de Yeşil Michelin Yıldızına Sahip Od Urla Restoranı'nın İlham Verici Hikayesi" başlıklı konuşmayla start alacak. Saat 13.30'da, Ege Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Serdar Çelenk'in yönetiminde, Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Seda Genç ve Sanat Tarihçisi Dr. Mehmet Kahyaoğlu'nun katılımıyla mutfak sanatları üzerine bir söyleşi düzenlenecek. Saat 15.30'da ise, Slow Food Türkiye'nin Kurucu Lideri Nedim Atilla'nın yönetiminde "Efeler'de Doğal Beslenme" üzerine bir panel gerçekleştirilecek.
 
Lezzet dolu günün devamında saat 15.30'da, Televizyon Yapımcısı Şef Elif Edes tarafından "Kadının Kalesi Mutfak" başlıklı bir konuşma ve mutfak atölyesi yapılacak. Festivalin son konuşması, Adnan Menderes Üniversitesi Kuşadası Turizm Fakültesi Gastronomi Bölümü Öğretim Görevlisi Okan Umut Şimşek ve öğrencileri tarafından saat 17.30'da sunulacak mutfak atölyesi ve söyleşiyle devam edecek. Yemek yarışmalarının ikinci bölümü, lezzet ustalarının en iyi et yemekleriyle yarışacakları bir etkinlikle saat 17.30'da başlayacak. Efeler Gastronomi Festivali'nin lezzet dolu ikinci günü, saat 18.30'da gerçekleştirilecek roman gösterisiyle sona erecek.
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri web sitesi olarak, Efeler Gastronomi Festivali'nin lezzet dolu anlarını ve Türk gastronomisine katkılarını takip ediyoruz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler