Ramazan Ayında İmsak Vakti Bilgileri: İmsak Vakti Nedir?

Ramazan Ayında İmsak Vakti Bilgileri: İmsak Vakti Nedir?

İmsak Vakti Nedir? Ramazan ayında sahur ve oruç ibadetlerinizle ilgili daha fazla bilgiler nelerdir? İmsak kelimesi, dilimizde “geri durmak, kendini tutmak” gibi anlamlara..

 
Ramazan Ayında İmsak Vakti Bilgileri: Ne Zaman Yemek Yenir?
 
Ramazan Ayı'nın yaklaşmasıyla birlikte, Müslüman topluluklar arasında imsak vakti ve oruç ritüelleri ile ilgili sorular gündeme gelmekte. İmsak, ne anlama gelir, oruca ne zaman başlanır ve gün ışığı ile yeme-içme faaliyetleri nasıl düzenlenir? İşte, Ramazan ayına özel imsak vakti rehberi.
 
İmsak Vakti Nedir?
 
İmsak kelimesi, dilimizde “geri durmak, kendini tutmak” gibi anlamlara gelirken, dini bir terim olarak oruç ibadetiyle ilişkilendirilir. İmsak, sabahın ilk ışıklarının belirmesiyle başlayan (fecr-i sadık) ve iftar vaktine kadar süren, yeme, içme, cinsel ilişki ve diğer orucu bozan davranışlardan kaçınma dönemini ifade eder. Orucun başlangıç vakti olarak da bilinen imsak, günün bu erken saatinde oruca niyetlenmek anlamına gelir.
 
Kur'an-ı Kerim'de orucun nasıl tutulacağı, "Tan yeri ağarıncaya kadar yiyip içebilir, sonra akşama kadar orucu sürdürebilirsiniz" şeklinde açıklanmıştır (el-Bakara, 2/187). İmsak vakti, aynı zamanda gece ile sabah namazı vaktinin başladığı, gecenin sona erdiği an olarak kabul edilir. Ramazan ayında, imsak vakti ile birlikte ezan okunarak oruç başlangıcı ilan edilir. Ezanın okunmasıyla birlikte yeme ve içme eylemlerine son verilir; ancak ezan okunurken ağızda yiyecek bulunması durumunda bunun yutulmasında bir bezere yoktur.
 
Bu içerik, Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri web sitesi tarafından hazırlanmıştır. Ramazan ayında sahur ve oruç ibadetlerinizle ilgili daha fazla bilgi ve ipucu için bizi takip etmeye devam edin.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler