Efeler'den İtalyan Ustaları ile Bir Lezzet Yolculuğu

Efeler'den İtalyan Ustaları ile Bir Lezzet Yolculuğu

Festivalin açılışı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel bir törenle gerçekleşti ve Efeler'in enginar zenginliğini dünyaya tanıtmak üzere İtalya'dan gelen ünlü şefler Francesco Sernicol

 
Efeler'in Enginar Festivali: İtalyan Ustaları ile Bir Lezzet Yolculuğu
 
Efeler Belediyesi'nin özgünlüğü ön planda tutarak düzenlediği, yerel mutfak kültürünü uluslararası platforma taşımayı amaçlayan 3. Efeler Gastronomi Festivali, lezzet tutkunlarını bir araya getirdi. Festivalin açılışı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel bir törenle gerçekleşti ve Efeler'in enginar zenginliğini dünyaya tanıtmak üzere İtalya'dan gelen ünlü şefler Francesco Sernicola ve Carmine Pierno, enginarın başrolde olduğu enfes yemekler hazırladı.
 
Efeler'den İtalyan Ustaları ile Bir Lezzet Yolculuğu
Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay'ın davetiyle Efeler'e gelen İtalyan ustalar, enginarı farklı yemeklerde kullanarak; enginar carpaccio, karidesli enginar, kızartma ve yoğurtla sunulan enginar, güveçte enginar, sirkeli soğanla servis edilen kızarmış enginar, kremalı enginar, koyun peynirli enginar ve enginar dolması gibi birbirinden leziz tabaklar sundu. Başkan Atay, Enginar Festivalinde şeflerin hazırladığı yemekleri tatmakla kalmadı, aynı zamanda onlara teşekkürlerini sundu ve bir teşekkür belgesi ile onurlandırdı.
 
Festival, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Efelerli Üreten Kadınlar Konuşuyor" başlıklı söyleşiyle devam etti. Havva Çetintürk'ün moderatörlüğünde gerçekleşen bu etkinlikte, Hüsniye Varhan ve Dilek Yıldız gibi üretici kadınlar deneyimlerini paylaştı. Festivalin ilk günü, zeytinyağlı yemek yarışması, zeybek gösterisi ve Kamil Kaya Sanat Merkezi Ritim Topluluğu'nun performansıyla renkli bir şekilde son buldu.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler