MSA Yayınlarından Yemek Terimleri Sözlüğü

MSA Yayınlarından Yemek Terimleri Sözlüğü "Nergis Ulu"

Gastronomi alanında bir kaynak niteliğindeki Yemek Terimleri Sözlüğü, Nergis Ulu'nun on yılı aşkın süren titiz araştırmalarının ürünü olarak karşımıza çıkıyor. Mutfak Sanatları..

 
Türk Mutfak Kültürüne Işık Tutan Kaynak: Yemek Terimleri Sözlüğü
 
Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri web sitesi olarak, gastronomi dünyasında öne çıkan önemli bir eseri sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 
 
Gastronomi alanında bir kaynak niteliğindeki Yemek Terimleri Sözlüğü, Nergis Ulu'nun on yılı aşkın süren titiz araştırmalarının ürünü olarak karşımıza çıkıyor. Mutfak Sanatları Akademisi (MSA) ekibinin desteğiyle yola çıkan Ulu, 1939'dan bu yana Türkçe yayımlanan kitaplar, dergiler, sözlükler, tezler ve makalelerde geçen yemek kültürü terimlerini topladı.
 
Bu değerli eser, Türkçe'de yemek kültürüyle ilgili terimlerin lehçe, şive ve ağız açısından incelenip sınıflandırıldığı bir çalışma sonucunda ortaya çıkmıştır. Kitap, çok kültürlü mutfak araştırmaları yapanlar ve sosyolojik ile kültürel değerler arasındaki bağlantıları keşfetmek isteyen şefler ve araştırmacılar için adeta bir kılavuz niteliğindedir.
 
Yemek Terimleri Sözlüğü, MSA Yayınları tarafından basılmış, ciltli kapaklı ve 624 sayfa içeriğiyle, gastronomi alanında derinleşmek isteyenler için kıymetli bir başvuru kaynağıdır. Şefler ve araştırmacılar için sınırlı sayıda üretilen bu özel eser, MSABOX üzerinden satışa sunulmuştur.
 
Gastronomi alanında araştırma yapmak ve Türk mutfak kültürünün zenginliğini keşfetmek isteyenler için, Nergis Ulu tarafından hazırlanan Yemek Terimleri Sözlüğü'nün yanı sıra, MSA Kütüphanesi'nde bulunan yaklaşık 5000 eserlik geniş koleksiyon, değerli bir kaynak teşkil etmektedir. Mutfak sanatları ve yemek kültürüne dair araştırma yapmak isteyen herkesi MSA Kütüphanesi'ni ziyaret etmeye davet ediyoruz.
 
Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri olarak, Nergis Ulu'nun emek vererek oluşturduğu bu önemli eserin, gastronomi alanında bilgi birikiminizi artıracağını ve Türk mutfak kültürüne dair anlayışınızı derinleştireceğini umuyoruz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler