Şef Hamza Kalkan Kimdir? Aşçılık Serüveni Nedir?

Şef Hamza Kalkan Kimdir? Aşçılık Serüveni Nedir?

Frigya bölgesinde restoran işletmeciliğinin yanı sıra, danışman şef olarak mesleğine devam eden Türk mutfağı şeflerinden Hamza Kalkan, Türk mutfağının zenginlikle..

 
Başarılı Bir Yolculuk: Hamza Kalkan’ın Aşçılık Serüveni...
 
Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri Web Sitesi şef kimdir haberleri nde sunar: Afyonkarahisar’ın lezzet elçisi şef Hamza Kalkan, 1981 yılında doğduğu bu topraklarda başladığı aşçılık yolculuğunu, ülkenin dört bir yanında sürdürdü.
 
Eğitimini tamamladıktan sonra 1995’te meslek hayatına adım atan Kalkan, askerlik görevini de dahil olmak üzere, çeşitli restoranlar ve otellerde deneyim kazandı. Askerlik sonrası, büyük şehirlerdeki otellerde çalışmanın önemine inanarak, mesleki kariyerini çeşitlendirdi.
 
2007 yılı, Kalkan için bir dönüm noktası oldu;
O yıl Executive Chef olarak kariyerinde yeni bir sayfa açtı. Bu görevi farklı otellerde sürdürürken, 2011’de Afyonkarahisar Aşçılar Derneği başkanı seçilerek, Türk mutfağı ve Afyonkarahisar mutfağının tanıtımına katkıda bulundu.
 
Bu süreçte, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen etkinliklere katılarak bilgi ve deneyimini artırdı. 2014’te ise, İstanbul ve Samsun’da hayalini kurduğu restoranları açarak işletmeci chef olarak atılım yaptı.
 
2017’de Afyonkarahisar’a geri dönen Kalkan, 2019 yılında şehrin, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’nda gastronomi şehri olarak tanınmasında önemli rol oynadı. Bu başarı, Afyonkarahisar valiliği, belediyesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Zafer Kalkınma Ajansı, Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği ve diğer kurumların iş birliği ile elde edildi.
 
Günümüzde, Frigya bölgesinde restoran işletmeciliğinin yanı sıra, danışman şef olarak mesleğine devam eden Türk mutfağı şeflerinden Hamza Kalkan, Türk mutfağının zenginliklerini ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtmaya devam etmektedir.
 
Türk aşçı haberleri yönetim ve danışma kurulu tarafından Geleneksel Türk mutfağı ve Türk mutfak kültürüne hizmet politikalarımızdan kaynaklanan sorumluluğumuz gereği yönetim ve danışma kurulu kararı ile Türk mutfağı'nın uygulama ve yaşatılmasında faydalı çalışmaları ile bilinen Sn. “Hamza KALKAN” 2024'ün Mart ayında yılın en iyi şefleri ödülüne uygun görülmüştür. 
 
Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri Web Sitesi olarak, şef Hamza Kalkan’ın aşçılık serüvenini ve başarılarını takdirle karşılıyor, gelecekteki çalışmalarında başarılar diliyoruz.
 
Şef Hamza Kalkan Kimdir? Aşçılık Serüveni Nedir?


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler