Vişneli Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır? Püf Noktası Nelerdir?

Vişneli Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır? Püf Noktası Nelerdir?

Geleneksel ekmek kadayıfı tatlısına benzersiz bir yorum katıyoruz: Vişneli Ekmek Kadayıfı. Bu tatlıyı bir adım öteye taşıyan vişneli şerbetin nasıl hazırlandığını merak..

 
Vişneli Ekmek Kadayıfı: Tatlı Bir Başlangıç
 
Geleneksel ekmek kadayıfı tatlısına benzersiz bir yorum katıyoruz: Vişneli Ekmek Kadayıfı. Bu tatlıyı bir adım öteye taşıyan vişneli şerbetin nasıl hazırlandığını merak ediyor musunuz? Evde hazır ekmek kadayıfı kullanarak bu özgün tatlıyı yapmanın püf noktalarını sizlerle paylaşıyoruz. Lezzetli ve pratik olan vişneli ekmek kadayıfı için ihtiyacınız olan malzemeleri ve adımları aşağıda bulabilirsiniz. Hazırsanız, kaymaklı ekmek kadayıfı tatlımızın tarifine başlayalım.
 
En Sevilen Osmanlı Ve Türk Tatlılarından Vişneli Ekmek Kadayıfı İçin Malzemeler:
 
* 1 litre Vişne Nektarı
* 350 g kristal şeker
* 450 ml ılık su
* 1 adet ekmek kadayıfı (orta boy)
* 350 g kaymak
* Kıyılmış pistachio
 
En Eski Bayram Tatlılarından ve Tatlı Tariflerinden Vişneli Ekmek Kadayıfı Yapılışı:
 
Lezzet yolculuğumuz, vişne nektarı ve kristal şekeri bir pota alıp kaynatmakla başlar. Ardından ekmek kadayıfını geniş ve düz bir tepsiye yerleştirip, üzerine ılık su gezdirerek ıslatın.
 
Vişne nektarı kaynadıktan birkaç dakika sonra, ocaktan alıp kadayıfın üzerine eşit bir şekilde dökün. Bu aşama, tatlımıza o benzersiz vişneli lezzeti katacaktır. Kadayıf suyu iyice çektikten sonra, isteğe göre dilimleyip ters çevirin ve kalan vişne nektarını da üzerine dökün.
 
Şerbeti güzelce çeken kadayıfımızı ocaktan alıp, üzerini örterek soğumaya bırakın. Son dokunuş olarak, soğuyan vişneli ekmek kadayıfınızı kaymak ve pistachio ile süsleyerek servis edin.
 
Tatlı Sonuç:
 
Vişneli ekmek kadayıfı, tatlı sofralarınıza farklı bir boyut kazandıracak. Kendine has lezzeti ve şık sunumuyla misafirlerinizi etkileyecek bu tatlı, yapımının kolaylığı ile de favorileriniz arasında yer alacak. Denemekten çekinmeyin, lezzet dolu anlar sizleri bekliyor.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler