Kış Akşamlarını Isıtacak Ev Yapımı

Kış Akşamlarını Isıtacak Ev Yapımı "Kardelen Tatlısı"

Samsun'un Çakallı bölgesinden esinlenerek hazırlanan bu tatlı tariflerinden olan kadelen, adı gibi özgün ve lezzetli. Hazırlama 'sı kolay olup tadı damaklarda unutulmaz bir iz bırakacak..

 
 Kış Akşamlarını Isıtacak Bir Lezzet: Ev Yapımı Kardelen Tatlısı
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri web sitesi olarak, soğuk kış günlerinizi ısıtacak ve baharın müjdecisi niteliğindeki Kardelen Tatlısı tarifini sizlerle paylaşmanın heyecanını yaşıyoruz. Hem görsel hem de damak zevkinize hitap eden bu tatlı, ev yapımı tatlıların ne kadar özel ve lezzetli olabileceğinin kanıtıdır. 
 
Samsun'un Çakallı bölgesinden ve en iyi kış tatlılarından esinlenerek hazırlanan bu tatlı tariflerinden olan kadelen, adı gibi özgün ve lezzetli. Hazırlaması kolay olup tadı damaklarda unutulmaz bir iz bırakacak. İşte size adım adım Kardelen Tatlısı'nın tarifi:
 
Kardelen Tatlısı Tarifi: Malzemeler ve Hazırlanışı
Malzemeler:
 
Keki İçin:
 
* 4 adet yumurta
* 1 çay bardağı toz şeker
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* 1 su bardağı un
 
Keki Islatmak İçin:
 
* 3 su bardağı süt (600 ml)
* Yarım paket krema (100 ml)
 
Kreması İçin:
 
* 1 litre süt
* 1 su bardağı toz şeker
* Yarım su bardağı nişasta
* Yarım su bardağı un
* 1 paket vanilya
* 80 gr beyaz çikolata
* Yarım paket sıvı krema (100 ml)
 
Arası İçin:
 
* Antep fıstığı
 
Üzeri İçin:
 
* Hindistan cevizi
 
Hazırlanışı:
 
* Keki için, yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ilave edin ve spatula ile karıştırın.
* Hazırladığınız kek hamurunu yağlı kağıt serili 29×29 cm boyutundaki borcama dökün ve 175°C fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
* Muhallebisi için, süt, un, nişasta ve şekeri tencereye alıp kıvam alana kadar pişirin. Kaynayınca vanilya ve beyaz çikolatayı ekleyip eritin.
* Soğuyan muhallebiye sıvı kremayı ekleyip mikserle çırpın.
 
* Keki ıslatmak için süte sıvı krema ekleyin ve keki bu karışımla ıslatın.
* Kekin yarısını borcama yerleştirin, üzerine yarım muhallebiyi dökün ve Antep fıstığı serpiştirin. Diğer kek parçasını üzerine koyun, kalan muhallebiyi dökün ve hindistan cevizi ile süsleyin.
* Tatlınızı en az 2-3 saat, mümkünse bir gece buzdolabında dinlendirin.
 
Osmanlı ve Türk tatlılarından Kardelen Tatlısı, özel günlerinizi ve kış akşamlarınızı tatlandıracak mükemmel bir seçenek. Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri web sitesi olarak, bu benzersiz ve lezzetli tatlı tarifinin, sizin ve sevdiklerinizin damak zevkine hitap edeceğini umuyoruz. Afiyet olsun!


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler