Çarşamba Kıvrımı (Kıvırtması) Nasıl Yapılır?

Çarşamba Kıvrımı (Kıvırtması) Nasıl Yapılır?

Çarşamba Kıvrımı'nı hazırlamak, Samsun'un geleneksel mutfak sanatını evinize taşımak demektir. Bu tatlıyı yaparken fındığın verdiği eşsiz aroma ve hamurun kıvamı, her lokma..

 
Çarşamba Kıvrımı (Kıvırtması) Nasıl Yapılır?
 
Samsun yöresinin vazgeçilmez tatlarından biri olan Çarşamba Kıvrımı, (Çarşamba Kıvırtması) fındık dolgusuyla dikkat çeken, yöresel bir lezzettir. Bu tatlı, hem geleneksel sunumlar için mükemmel bir alternatif hem de günlük lezzet arayışlarınızda en iyi tatlı tariflerinde yeni bir favori olmaya adaydır. Aşağıda, bu özel tatlıyı evinizde hazırlayabilmeniz için gerekli malzemeler ve adım adım yapılışını bulabilirsiniz. Hazırsanız, Çarşamba Kıvrımı'nın lezzet yolculuğuna çıkmaya başlayalım.
 
Çarşamba Kıvrımı hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler aşağıdaki gibidir:
 
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 1 su bardağı su
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* 3 adet yumurta
* 500 gram nişasta
* 125 gram margarin
* 1 kilogram öğütülmüş fındık
* 500 gram pudra şekeri
* 1 kilogram buğday unu
 
En Eski Osmanlı Ve Türk Tatlılarından Çarşamba Kıvrımının Hazırlanışı:
 
Çarşamba Kıvrımı (Kıvırtması) Nasıl Yapılır?
Unu, yoğurt, su, yumurta, sıvı yağ ve kabartma tozu ile birlikte kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp bir tepsiye dizin ve dinlendirin. Yarım kilo pudra şekeri ile fındığı iyice karıştırın. Dinlenmiş hamuru nişasta yardımıyla açın ve üzerine fındık karışımını serpiştirin. 
 
Hamuru oklava ile rulo şeklinde sarın ve sıkılaştırarak yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Yarım paket erimiş margarini fırça ile ruloların üzerine sürün ve üzerleri kızarana kadar pişirin.
 
Bu tatlı, Çarşamba'nın geleneksel lezzetlerinden biri olup, özellikle fındığın bol kullanıldığı bu yöresel tatlı, misafirlerinizi memnun edecek bir seçenektir.
 
Çarşamba Kıvrımı'nı hazırlamak, Samsun'un geleneksel mutfak sanatını evinize taşımak demektir. Bu tatlıyı yaparken fındığın verdiği eşsiz aroma ve hamurun kıvamı, her lokmada kendini hissettirecek. Üzerine gezdirilen erimiş margarin ve fındık içi dolgusu, tatlıya zengin bir lezzet katarken, servis edildiğinde misafirlerinizden tam not almanızı sağlayacak.
 
Deneyimlediğiniz bu tarif, umarım mutfakta geçirdiğiniz zamanı keyifli hale getirir ve sevdiklerinizle paylaşacağınız özel anlara dönüşür. Çarşamba Kıvrımı'nı hazırlarken yaşadığınız tüm aşamalar, bu tatlıyı tekrar tekrar yapmanız için sizi teşvik edecek. Afiyet olsun!


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler