Ressam Şerife Türker'e

Ressam Şerife Türker'e "Yılın Kadın Sanatçısı" Ödülü

Yağlı boya ve spatula tekniklerini kullanarak eserlerini oluşturan Türker, Konya’nın Hasanşeyh köyünde doğmuş olup, köyü ve Konya için özel bir değere sahiptir. Hasanşeyhliler..

 
Konyalı Ressam Şerife Türker, "Yılın Kadın Sanatçısı" Ödülünün Sahibi Oldu
 
Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri web sitesi olarak edindiğimiz bilgilere göre, Konya'dan yetişen değerli sanatçı Şerife Türker, Kaya Haber Ajansı tarafından düzenlenen ve Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümüne ithafen İzmir'deki May Park Otel’de gerçekleştirilen törende "Yılın Kadın Ressamı" olarak seçildi. Ödülünü, Kaya Net Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zakir Kaya'nın elinden alan Türker, aldığı bu ödülle duyduğu mutluluğu ve sanatçılara verilen takdirin önemini vurgulayarak, destek olan herkese teşekkürlerini iletti.
 
Kültür ve sanat haberlerinde yer alan bilgilere göre, Şerife Türker, ev hanımıyken başladığı sanat yolculuğuna, Konak Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan el becerileri ve resim kursları ile adım atmıştır. Dört yıl süren bu eğitimler sonucunda kendini geliştiren Türker, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar ve Urla Belediyeleri, Konak Halk Eğitim Merkezi ve İzmir Ticaret Odası gibi kurumların desteği ile birçok kadına ilham kaynağı olmuştur. 2014 yılından itibaren "Doğanın Dilinden" ve "Gökkuşağı" gibi temalarla çeşitli karma sergilere katılan ve birçok kişisel sergi açan sanatçı, eserleriyle büyük takdir toplamaktadır.
 
Ressam Şerife Türker'e "Yılın Kadın Sanatçısı" Ödülü
Konya'nın ve Hasanşeyh Köyünün Gururu
Yağlı boya ve spatula tekniklerini kullanarak eserlerini oluşturan Türker, Konya’nın Hasanşeyh köyünde doğmuş olup, köyü ve Konya için özel bir değere sahiptir. Hasanşeyhliler Derneği ve Konyalı hemşehrileri, Türker’in sanat yolculuğundaki azim ve başarısını sıkça dile getirirler. Ödül törenine katılan Hasanşeyhliler Derneği başkanı Ali Devebacak ve yöneticiler Nurettin Çankılınç, Mehmet Tuna, Bayram Çan, ortak bir açıklama yaparak, Türker’in pikniklerde bile fırçasını elinden bırakmadığını, değerli eserler yarattığını ve kadınlar arasında bir ekol yarattığını belirttiler.
 
Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri web sitesi olarak, Türker’in sanatındaki başarılarını ve aldığı ödülü sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Şerife Türker, eserleriyle sadece Konya’nın değil, Türkiye'nin de gururu olmaya devam ediyor. Sanat yolculuğunda kendisine daha nice başarılar diliyoruz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler