Anadolu Üniversitesi 'nde Türk Mutfağı Eğitimi

Anadolu Üniversitesi 'nde Türk Mutfağı Eğitimi "TÖMER"...

Eğitimin düzenleyicisi, Öğr. Gör. Mutlu Doğan ve TÖMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Murat Sami Türker'in öncülüğünde gerçekle 'şen bu özel program, Türk dili öğrenimi gören uluslararası..

 
Anadolu Üniversitesi'nde Uluslararası Öğrencilere Türk Mutfağı Eğitimi...
 
Eskişehir'de Anadolu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu (EMYO) tarafından düzenlenen "TÖMER Öğrencileri ile Mutfak Uygulamaları" etkinliği, uluslararası öğrencilere Türk mutfağını öğretme amacıyla gerçekleştirildi. Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri olarak edindiğimiz bilgilere göre, bu etkinlik Eskişehir Meslek Yüksekokulu Uygulama Mutfağında başarıyla tamamlandı. Eğitim, Anadolu Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) öğrencilerine yönelik olarak düzenlendi ve çok sayıda katılımcıyı ağırladı.
 
Kültürlerarası Mutfak Buluşması
Eğitimin düzenleyicisi, Öğr. Gör. Mutlu Doğan ve TÖMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Murat Sami Türker'in öncülüğünde gerçekleşen bu özel program, Türk dili öğrenimi gören uluslararası öğrencilere yönelikti. Dr. Türker, etkinlik hakkında, "Türk dilinin yanı sıra Türk kültürünü öğretmek için mükemmel bir fırsat. Bu tür uygulamalı etkinlikler, öğrencilere dil becerilerini geliştirme ve Türk geleneklerini öğrenme imkanı sunuyor," dedi.
 
Türk Lezzetleriyle Tanışma Fırsatı
Eğitim kapsamında öğrenciler, Türk mutfağının seçkin örneklerini yapma fırsatı buldular. Hünkâr Beğendi, Dalyan Köfte, Tavuk Sarma gibi geleneksel Türk yemeklerinin yanı sıra Baklava ve Gavurdağı Salata gibi tatlı ve salata tarifleri da yapıldı. Öğr. Gör. Doğan, "Bu atölye çalışması, öğrencilerimize Türk mutfak kültürünü deneyimleme şansı verdi. Ayrıca, öğrenciler kendi kültürlerine Türk lezzetlerini de ekleyerek bu bilgileri kendi ülkelerinde kullanabilir," şeklinde konuştu.
 
Bu etkinlik, Türk mutfağının tanıtılması ve uluslararası öğrenciler arasında kültürel değişim sağlamak amacıyla önemli bir adım oldu. Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri olarak, Anadolu Üniversitesi'nin gastronomi eğitimi alanında gösterdiği bu çabaları takdirle karşılıyor ve bu tür etkinliklerin devamının gelmesini diliyoruz. Türk mutfak kültürünün dünya çapında tanıtımına katkı sağlayacak bu tür programlar, hem dil hem de kültürel beceriler açısından öğrencilere benzersiz fırsatlar sunmaktadır.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler