Manisa'da Coğrafi İşaretli Ürünlerle Yenilikçi Lezzetler

Manisa'da Coğrafi İşaretli Ürünlerle Yenilikçi Lezzetler

Manisalı şefler, dünyaca ünlü Çekirdeksiz Sultaniye Üzümü ve Mesir Macunu başta olmak üzere çeşitli lezzetleri bir araya getirerek katılımcılara unutulmaz bir gastronomi..

 
Manisa'da Türk Mutfağı Haftası Coşkusu: Coğrafi İşaretli Ürünlerle Yenilikçi Lezzetler
 
Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri çerçevesinde Manisa’da “Coğrafi İşaretli Ürünlerle Manisa Mutfağından Yenilikçi Lezzetler” başlığı altında sunumlar yapıldı. Türk Aşçı Haberleri olarak, etkinliğin detaylarını sizler için derledik.
 
Manisalı şefler, dünyaca ünlü Çekirdeksiz Sultaniye Üzümü ve Mesir Macunu başta olmak üzere çeşitli lezzetleri bir araya getirerek katılımcılara unutulmaz bir gastronomi deneyimi yaşattılar. Sunumlarda hem profesyonel şefler hem de öğrencilere sertifikalar takdim edildi.
 
Manisa Gastronomi Derneği Başkanı Gizem Tarım, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, “Bu yıl programımızda üzümü ön plana çıkarmak istedik. Manisa Valiliği Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü öncülüğünde ve Manisa Ticaret Borsası sponsorluğunda bu etkinliği düzenledik. 
 
Amacımız, üzümü ve asma yaprağını vurgulayarak tescilli ürünlerimizi tanıtmaktı. Bu nedenle tüm ürünlerimizi buna göre hazırladık. 
 
Manisa Bağcılık Araştırma Merkezi’nin üzüm şırası, üzüm şerbeti, koruk suyu, üzüm çekirdeği ve üzüm pekmezi ile başladık. Ayrıca, Manisa’nın tescilli ürünlerinden taban simidi yapımında kullanılan nohut mayasıyla üzümlü bir ekmek hazırlattık, bu da farklı bir tat oldu. Sezonu geçtiği için otlarımızı kullanamadık ancak asma yaprağında yapılan yemekler ve koruk suyu ile pişirilen soslar oldukça lezzetli oldu” dedi.
 
Sunumun ardından, Manisa Vali Yardımcısı Erhan Günay ve Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, etkinlikte yer alan şefler ve öğrencilere sertifikalarını takdim etti.
 
Türk Aşçı Haberleri olarak, Manisa'da gerçekleştirilen bu etkinlikte emeği geçen herkesi kutluyor ve coğrafi işaretli ürünlerle yenilikçi lezzetlerin tanıtılmasından dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler