Aşcılık Vasıfsız Meslek ‘midir !!!

Aşcılık Vasıfsız Meslek ‘midir !!!

isa’nın doğumundan 12 bin yıl önce, Taş Devri insanı, çakmak taşlarıyla ateş yakmayı öğrendi. Bu buluşu...

Aşcılık Vasıfsız Meslek ‘midir !!!
İsa’nın doğumundan 12 bin yıl önce, Taş Devri insanı, çakmak taşlarıyla ateş yakmayı öğrendi. Bu buluşu, birbirine çarpan iki çakmak taşından çıkan kıvılcımın yerdeki kuru otları tutuşturmasıyla bir rastlantı sonucu yaptığı sanılıyor. 4 bin yıl sonra, Taş Devri insanı, bir odun parçasını bir başka tahtanın üzerine hızla sürterek ateş yakmayı kolaylıkla beceriyordu.
 
Yani Etin ve Sebzenin Ateşte pişirme tarihi olarak Rivayet edilir Aşcılık dünyadaki en eski meslek dalı olarak kabul edilirken. Avrupada Aşcı sanatçı olarak saygı duyulurken 2257 Tescilli 10.000 in üzerinde yiyecek içeçek ‘ile Dünyanın en lezzetli ve en zengin mutfak kültürü Ülkemde, Maalesef Aşcılık Vasıfsız meslek kategorisinin birinci sırasında Gösterilmektedir ... 
 
Bir usta,nın mesleki kariyeri boyunca tam olarak öğrenemediği.Bir insanın ,İse hayatı boyunca öğrenmeye çalıştığı , dünyanın en zor ve riskli meslek kategorisinde ilk sırada yer alan Aşcılık mesleği vasıfsız Meslek kategorisi olarak kabul eden zihniyet.
 
Bugun liselerde Universitelerde gıda bölümü en Gözde Meslek dalı iken 8 Federasyon ve binlerce Resmi dernek ve sahip Avrupa ve dünya’da Osnalı saray mutfağını Türkiye yöresel mutfak kültürünü En iyi temsil eden Aşcılık camiasını Vasıfsız meslektir diyen bir zihniyeti biz Aşcılar Camiası olarak Kınıyoruz..
 
"Mesleğimiz vasıfsız görülmekte ve özlük haklarından mahrum bırakılmakta" Aşçılık, riskli ve zor bir meslektir. Günümüzün en popüler mesleklerinden biri olan aşçılık mesleği kamu kurum ve kuruluşlarında vasıfsız olarak değerlendirilemez . Kültür Bakanlığı Reklamda Laf çok iş yok mantığıyla işlediğinden mi yoksa, Çıkarlarınız yani cebimiz boş kaldığından mı Aşcılık Vasıfsız meslek olarak kabul edilmekte..
 
Anadolu mutfağı | Kenan usta


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler