Türkiye’nin 2017 Menüsü…

Türkiye’nin 2017 Menüsü…

Geçtiğimiz yıl neler yediğimize dair Yemeksepeti web sitesinin geleneksel yıl sonu değerlendirmesinden...

Türkiye’nin 2017 Menüsü…
Reha TARTICI
Geçtiğimiz yıl neler yediğimize dair Yemeksepeti web sitesinin geleneksel yıl sonu değerlendirmesinden bazı rakamları
paylaşacağım. Tabii ki bu rakamların sadece internet üzerinden verilen siparişler olduğunun altını özellikle çizmek istiyorum.
Sekiz milyonu aşan abonesinin 2017 yılında 22 bin restorandan verdiği 190 milyon porsiyon siparişi değerlendiren Yemeksepeti oldukça ilginç sonuçlara ulaşmış ve Türkiye’nin bir günlük menüsünü de çıkarmış.
 
Öncelikle Türkiye’nin günlük menüsüne göz atalım.
Sabahları kahvaltıda kahvaltı tabağı ve portakal suyu tercih edilmiş. Kahvaltılar Ayvalık tostuyla pekiştirilmiş. Güne sıkı bir başlangıcın ardından, öğle menüsünde burger, patates kızartması ve çikolatalı suflüsü yenmiş. Global lezzetlere göz kırpan bu menüyü akşamları Türk mutfağı takip etmiş. Akşam yemeğinin vazgeçilmezi mercimek çorbası, döner dürüm ve lahmacun olmuş.
 
Peki en çok ne sipariş etmişiz?
Yılın en çok sipariş edilenlerinin birinci sırasında burger yer almış. İkinciliği lahmacun alırken bu ikiliyi sırasıyla kebap, pizza ve döner takip etmiş. Siparişini en çok artıran ürünlerde ise, ilk sıraya yüzde 135 artışla kahve yerleşmiş. Onu yüzde 84 ile pilav, yüzde 55 ile dondurma takip etmiş. Döner ve çiğ köfte de siparişini en çok artıran diğer ürünler olmuş.
 
Hem en çok sipariş edilen hem de siparişini en çok artıran ürünlerde Türk mutfağının ağırlığı olduğu dikkat çekiyor. Bu durumun en önemli etmenlerinden biri eve online yemek siparişinin büyük kentler haricinde de giderek daha çok benimsenmesi olarak karşımıza çıkıyor. Site üzerinden ü. büyük kent haricindeki kentlerden verilen sipariş sayısı geçen yıla göre yüzde 75 artmış.
 
Değerlendirmede dikkatimi en fazla çeken rakamlara gelince;
• Toplam siparişlerin yüzde 69’u mobilden verilmiş
• En çok siparişi 1995 doğumlular (22 yaşındakiler) vermiş
• En çok sipariş Pazar günü verilmiş
 
Bu da gösteriyor ki  kuşağı tüketimdeki ağırlığını her geçen gün biraz daha hissettiriyor ve tüketim tercihlerindeki değişimi de net olarak görmemizi sağlıyor. Gençlerin tüketimde yer alması mobil teknolojilerin artık hayatımızın ayrılmaz bir parçası olduğunu gösteriyor. Bir başka gerçek de tatil günlerinde evde yemek yapmayı sevmediğimiz olarak karşımıza çıkıyor.
 
Dikkatimi çeken diğer detay da en çok siparişi veren burcun “Oğlak” olması. Gerçi astrolojiden pek fazla anlamam ama zamanında kulağıma oğlak burcunun en sevdiği yemeklerin kebap, lahmacun ve pide olduğu çalınmıştı. Sanırım lahmacun ve kebabın en fazla sipariş verilenler listesinde ikinci ve ü.üncü sırada yer alması bu savı doğruluyor. Ama yine de bu konuyu astrologlara sormakta yarar var.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler