150 Devenin Güreştiği Festival Renkli Görüntülere Sahne Oldu

150 Devenin Güreştiği Festival Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Ege bölgesindeki kentlerimiden Muğla'ya bağlı Yatağan ilçesinde düzenlenen 18. Geleneksel Deve...

150 Devenin Güreştiği Festival Renkli Görüntülere Sahne Oldu 
Ege bölgesindeki kentlerimiden Muğla'ya bağlı Yatağan ilçesinde düzenlenen 18. Geleneksel Deve Güreşi Festivali'nde 150 devenin bir biriyle güreşmesi renkli sahneler ortaya çıkarırken, festivale katılan vatandaşlar etkinliklerden büyük keyif aldı.
 
Yatağan-Aydın karayolundaki Orman Deposu sahasında gerçekleşen deve güreşlerini, yaklaşık 10 bin kişi sahanın kenarına yerleştirilen kamyon ve traktör kasaları ile tribünlerden takip etti. Heyacan dolu anlara sahne olan, uzun süre güreşen ve birbirlerine üstünlük sağlayamayan bazı develer, görevli urgancılar tarafından güçlükle sahanın dışına alındı. Güreş alanında, emniyet güçleri tarafından sıkı güvenlik tedbirleri alındı. 
 
Festival kapsamında güreş sahasının çevrerine kurulan tezgahlarda deve sucuğu satışı yapıldı. Develerin güreştiği alan gelin arabasıyla gelen gelin ve damat ise renkli görüntüler ortaya çıkardı. Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde yaşayan Halit ve Damla Keklik çifti, akşam yapacakları düğün merasimi öncesi güreş alanına ayak bastı. Gelinin isteği üzerine geldikleri güreş alanında alkışlarla karşılanan çift, Yörük geleneğini yaşatmak istediklerini belirtti. 
 
CHP Muğla milletvekilleri Nurettin Demir ve Ömer Süha Aldan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve konuklar, güreş alanının ortasına gelerek barış ve kardeşlik için beyaz güvercinleri havaya bıraktı. 
 
Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık, verdiği demeçte, 18'incisi yapılan festivale, Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden develer ile Türkiye'nin çeşitli yerlerinden çok sayıda güreşseverin katıldığını kaydetti. Festivalin 7 yıldır herhangi bir ücret söz konusu olmaksızın organize edildiğini, bunun ilçedeki mermer sektörünün temsilcileri sayesinde mümkün olduğunu kaydeden Başkan Işık, "Deve güreşleri, toplumu kaynaştıran bir etkinliktir. 
 
Vatandaşların bir araya gelerek Yörük Türkmen geleneğini sürdürmesi önemlidir. Güreşler merakla izleniyor. Yabancı turistler de buraya gelerek güreşleri takip ediyor. Bu etkinlik, Yatağan’ın tanıtılması için de çok önemli.” ifadelerini kullandı. Haşmet Işık, 150 devenin katılımıyla gerçekleştirilen güreşlerden elde edilecek hasılatın, Yatağanspor ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yatağan Meslek Yüksek Okulu için harcanacağını söyledi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler