Operasyon Planlandığı Gibi Başarıyla Yürüyor

Operasyon Planlandığı Gibi Başarıyla Yürüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Afrin Operasyonu’yla ilgili son bilgilerin paylaşıldığı güvenlik...

Operasyon Planlandığı Gibi Başarıyla Yürüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Afrin Operasyonu’yla ilgili son bilgilerin paylaşıldığı güvenlik değerlendirme toplantısı düzenlendi. Toplantının ardından yapılan açıklamada, “Birlikler ilerleyişini sürdürüyor. Terörist unsurlarla sivil halkı ayırt etme konusundaki hassasiyet en üst düzeyde” denildi.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Güvenlik Değerlendirme Toplantısı düzenlendi. Basına kapalı olarak 1 saat 15 dakika süren toplantıya Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan yardımcıları Recep Akdağ ve Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga katıldı.
 
Zeytin Dalı Operasyonu'ndaki son gelişmelerin değerlendirildiği toplantının ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yazılı açıklama yaptı: Operasyon planlandığı gibi başarıyla yürüyor. Özgür Suriye Ordusu ve onlara destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait birlikler, Afrin'de tespit edilen bölücü terör örgütüne ait hedefleri imha ederek, güvenli bir şekilde ilerleyişlerini sürdürüyor. Türkiye'nin terörist unsurlarla sivil halkı ayırt etme konusundaki hassasiyeti, daha önceki operasyonlarda olduğu gibi bu operasyonda da en üst düzeyde tutuluyor.
 
Müslüman alimlerden Zeytin Dalı Harekatı'na destek
Uluslararası Müslüman Alimler Dayanışma Derneğinin bildirisinden: Mazlum dünya için bir umut ışığı olan Türkiye Cumhuriyeti'ni zora düşürmek için dış güçler tarafından kurgulanan bu oyunu bozmak üzere başlatılan harekatı bütün kalbimizle destekliyoruz.
 
TSK'nın 20 Ocak'ta Suriye'nin kuzeybatı sınırındaki Afrin bölgesinde yuvalanan ve dış destekle Türkiye için bir tehdit halini alan terör örgütlerine yönelik başlatmış olduğu Zeytin Dalı Harekatı, Türkiye'nin uluslararası anlaşmalardan kaynaklanan bir hakkıdır.
 
Uluslararası Müslüman Alimler Dayanışma Derneği (UMAD), Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Mazlum dünya için bir umut ışığı olan Türkiye Cumhuriyeti'ni zora düşürmek için dış güçler tarafından kurgulanan bu oyunu bozmak üzere başlatılan harekatı bütün kalbimizle destekliyoruz." açıklamasını yaptı.
 
UMAD'ın harekata ilişkin yayımladığı bildiride, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 20 Ocak'ta Suriye'nin kuzeybatı sınırında bulunan Afrin bölgesinde yuvalanan ve dış destekle Türkiye için bir tehdit halini alan terör örgütlerine yönelik başlatmış olduğu Zeytin Dalı Harekatı, Türkiye'nin uluslararası anlaşmalardan kaynaklanan bir hakkıdır." değerlendirmesine yer verildi.
 
Söz konusu harekatın, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Kurulunu terörle mücadeleye yönelik kararlarına ve BM Sözleşmesi'ndeki meşru müdafaa hakkına dayandığı belirtilen bildiride, harekatta yer alan kahraman askerlerin muzaffer olmaları dileğinde bulunuldu.
 
Bildiride, "Mazlum dünya için bir umut ışığı olan Türkiye Cumhuriyeti'ni zora düşürmek için dış güçler tarafından kurgulanan bu oyunu bozmak üzere başlatılan harekatı bütün kalbimizle destekliyoruz." ifadesi kullanıldı.
 
İslam dünyasının içinde bulunduğu sıkıntıların bir an önce sona ermesi ve kardeşlik zemininin oluşturulmasının ortak dilek olduğu vurgulanan bildiride, "Yüce Allah'ın Kur'an-ı Kerim'de buyurduğu gibi, Müslümanların aralarında çıkan problemlerinin çözümü için kendi mekanizmalarını kurup işletmesi ve gayrimüslimlerin oyununa gelinmemesi temennimizdir." ifadesine yer verildi. 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler