Yoğurt kralı

Yoğurt kralı

ABD’de kurduğu yoğurt fabrikasıyla sayılı zenginler arasına giren Hamdi Ulukaya, dünyaca ünlü şef Jean...

Yoğurt kralı
ABD’de kurduğu yoğurt fabrikasıyla sayılı zenginler arasına giren Hamdi Ulukaya, dünyaca ünlü şef Jean Georges Vongerichten’in kızıyla sessiz sedasız evlendi
 
Kurduğu şirketle ABD'nin en önemli yoğurt üreticilerinden biri olan Chobani'nin sahibi Hamdi Ulukaya, dünyaca ünlü aşçı Fransız Jean Georges Vongerichten'in kızı Louise Vongerichten ile evlendi.
 
'amerikaliturk' internet sitesinin haberine göre Türk işadamı ile Fransız gelinin nikahı, New York Türk Konsolosluğu'nda kıyıldı. Mekanında ABD başkanları ile Hollywood yıldızlarını ağırlayan dünyaca ünlü aşçı Vongerichten'in kızı da babasının yolundan gidiyor. 
 
1987 doğumlu Louise Vongerichten, Washington DC'de finans öğrenimi gördü. Yardım severliğiyle bilinen Fransız gelin, gençlere yemek sektöründe eğitim ve iş imkanı sunan Food Dreams'i kurdu... Bu arada 45 yaşındaki Türk işadamı, 3 yıl süren zorlu bir davanın ardından ilk eşi Ayşe Giray ile 2015 yılında boşanmıştı.
 
Kişisel Serveti 2 Milyar Dolar
1990'lı yılların sonunda eğitim için gittiği ABD'de yoğurdu fazla şekerli, sulu ve yapay bulan Ulukaya, bunun üzerine 2002'de kurduğu fabrikayla başarıyı yakaladı. Türk işadamının şu anki kişisel serveti ise yaklaşık 2 milyar dolar.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler