Turizmde Lezzet Durağı: Turkey

Turizmde Lezzet Durağı: Turkey

Türkiye turizmde lezzet durağı olmak için kolları sıvadı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2018’de gastronomi turizmini geliştirmek amacıyla eylem planı hazırladı. Buna göre gastronomi turizmi beş ayrı kategoride ele alınacak.

Turizmde Lezzet Durağı: Turkey
Türkiye, gastronomi turizmi için kolları sıvadı. Kültür ve Turizm Bakanlığı gastronomi turizmini geliştirmek için yeni eylem planını devreye alacak.
 
Türkiye turizmde lezzet durağı olmak için kolları sıvadı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2018’de gastronomi turizmini geliştirmek amacıyla eylem planı hazırladı. Buna göre gastronomi turizmi beş ayrı kategoride ele alınacak.
 
Bunlar gastronomi destinasyonları, gastronomi rotaları, gastronomi etkinlikleri, gastronomi sektörü, üreticiler ve gastronomi ürünleri olacak. Türkiye turizminin ulusal ve uluslararası alanda tanıtımında gastronomi turizmi ayrı bir başlık olarak tanıtılacak. Bu süreçte kamu, yerel yönetimler, sivil toplum ve özel sektör kuruluşlarının sürece etkin şekilde katılmaları sağlanacak.
 
Türk sokak lezzetleri
Bakanlık Türkiye’yi gastronomi turizminin başkenti yapmak amacıyla son 2 yılda çalışmalarına hız vermiş, bu çerçevede, 2016’da İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlenen FITUR Turizm Fuarı’nda; Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen ITB Berlin Turizm Fuarın’da, Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen MITT Moskova Fuarı’nda Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile birlikte yürütülen çalışma sonucunda özel tasarımlı stantlarda Gaziantep mutfağı tanıtmıştı.
 
Yine 2016’da İspanya’nın San Sebastian şehrinde düzenlenen ve dünyanın en önemli gastronomi kongresi arasında yer alan 37 milletten 70 şefin, 420 akredite gazetecinin bulunduğu sokak yemeği tadımları, konferansların, cookingshowların olduğu Gastronomika etkinliğinde Türk Mutfağı Kültür ve Turizm Bakanlığı girişimiyle gerçekleştirilen kapsamlı bir organizasyon ile tanıtıldı. İstanbul’da gerçekleşen YEDİ isimli Gastronomi Konferansı’na bakanlığımızca destek verilirken, yine İstanbul’da düzenlenen Gastromasa konferansına bakanlığımızca destek sağlandı.
 
Londra’dan Moskova’ya
Geçtiğimiz yıl Türk mutfağının tanıtımı konusunda altın yıl yaşandı. 2017’de İspanya’nın başkenti Madrid’de Türk Mutfak Kültürü haftası düzenlenirken, Ukrayna’nın Kamaniçe şehrinde gerçekleşen Kamyanetsk-Podolsk Festivali’nde Türk Kahve Pişirme rekor organizasyonu gerçekleştirildi. Diğer çalışmalar ise şöyle oldu:
 
-14-18 Haziran 2017 arasında İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen Taste of London etkinliğinde Türk mutfağı temsil edildi.
-16-18 Haziran 2017 arasında Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen Türkiye Festivali kapsamında Türk mutfağı da tanıtıldı.
-26-28 Temmuz 2017 arasında Polonya’nın başkenti Varşova’da Kraliyet Sarayı’nda, “Geçmişten Günümüze Türk Kahvesi” etkinliği düzenlendi.
-İspanya’nın en önemli şeflerinden PacoMorales, 20-27 Ağustos 2017 arasında, Gaziantep’te ağırlandı.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler