Adalet Bakanlığı 4 Bin Kamu Personeli Alıyor

Adalet Bakanlığı 4 Bin Kamu Personeli Alıyor

Adalet Bakanlığı en az lise mezunu adaylar arasından 2018 yılı boyunca Zabıt Katibi, şoför, aşçı ve kaloriferci..

Adalet Bakanlığı 4 Bin Kamu Personeli Alıyor
Adalet Bakanlığı 4 Bin Kamu Personeli Alımına Bu Belgelere Sahip Olanlar Başvuru Yapabilecek
Adalet Bakanlığı en az lise mezunu adaylar arasından 2018 yılı boyunca Zabıt Katibi, şoför, aşçı ve kaloriferci kadrolarına 4 bine yakın personel alımı yapacak. Peki bu kadrolara başvuru şartları nelerdir? Hangi belgeye sahip olanlar bu alımlara başvuru yapabilir?
 
Adalet Bakanlığının en az lise mezunu adaylar arasından yapacağı memur alımı için ilanlar bekleniyor.
Adalet Bakanlığına 2018 yılında en az lise mezunu adaylar arasından zabıt katibi, şoför, aşçı ve kaloriferci alımı yapılacak. Yapılacak bu alımlarda başvuru esnasında bazı sertifikalar istenmektedir. Bu kadrolara başvuru yapmak isteyen adayların aşağıdaki sertiikalara sahip olması gerekmektedir.
 
Kaç Memur Alımı Olacak?
Adalet Bakanlığı bütçe görüşmelerinde yardımcı personel grubuna 10 bin alımlık kadro ihdas edildi. Buna göre Katip, İKM, Mübaşir ve destek personeli olarak 2018 yılı boyunca Adalet Bakanlığına 10 bin personel alınacak. Bu alımın çoğunun İKM ve Zabıt Katibi kadrosuna yapılması bekleniyor Zabıt katibi olarak 3 binden fazla alım beklenirken İKM kadrosuna 4 bin alımın yapılması bekleniyor. Kalan sayının da diğer kadrolara dağıtılması bekleniyor.
2018 yılında Zabıt Katibi, şoför, kaloriferci ve aşçı kadrolarına toplamda 4 bine yakın personel alımı yapılması bekleniyor.
 
Zabıt Katibi Başvuru Evrak Şartı
Fakülte veya yüksek okulların bilgisayar bölümü, adalet yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet ön lisans programı, adalet meslek lisesi veya diğer lise ve dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olmayan adayların daktilo ya da bilgisayar dersini başarıyla tamamladığını belgelemek veya son başvuru tarihi itibarıyla Millî Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip olması gerekmektedir.
 
Şoför Alımında İstenen Belge
Şoför alımı için adayların E sınıfı sürücü belgesine sahip olması ya da Karayolları Trafik Yönetmeliğinde 17/04/2015 tarihli ve 29329 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan değişiklik ile 1 Ocak 2016 tarihi itibari ile yeni tip D sınıfı sürücü belgesine sahip olması gerekmektedir.
 
Aşçı Ve Kaloriferci Alımında İstenen Belge
Aşçı ve kaloriferci pozisyonlarına başvuruda Halk Eğitim Müdürlükleri veya diğer resmî kurum ve kuruluşların ilgili branşta düzenlediği kurslardan mezun olmak veya ilgili branşta sertifika sahibi olma şartı aranır.
 
Kpss Şartı
İlanlara başvuru yapacak adayların en az lise mezunu olması ve KPSS'den en az 70 almış olması gerekmektedir.
 
Katip Alımına Yeterli Başvuru Olmamıştı
Geçtiğimiz yıl yapılan 2250 zabıt katibi alımında birçok komisyona yeteri kadar başvuru olmadığı için son çağrılan adayın KPSS'si 70 olmuş ve alım yapılacak kadronun 20 kadarı tamamlanamamıştı. Ancak KPSS'si 70 altında olan binlerce aday başvuru yapmıştı. Mülakatlara yeterli sayının çağrılması için KPSS puan şartında bir düzenlemenin yapılması gerekmektedir.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler