Anadolu’nun Lezzetleri Tabağınızda

Anadolu’nun Lezzetleri Tabağınızda

Mottosunu “Yerel güzeldir, sunum özeldir” olarak belirleyen Bomontiada’da yer alan Delimonti....

Anadolu’nun Lezzetleri Tabağınızda
Mottosunu “Yerel güzeldir, sunum özeldir” olarak belirleyen Bomontiada’da yer alan Delimonti, Anadolu’nun bereketli topraklarında yetişen mahsulleri kendine özgün yorumlarla misafirleri ile buluşturuyor. Delimonti’nin gastronomi market ve restoranı bir araya getiren konseptini, özel tatlarını ve yenilenen mönüsünü Lezzet Danışmanı Adnan Şahin ile konuştuk.
 
Delimonti’nin konseptini nasıl belirlediniz?
Delimonti, gastronomi market ve restoran konseptini ustalıkla bir araya getiriyor. Anadolu’nun farklı topraklarından doğmuş tarifleri, özgün hallerine sadık kalarak geleneksel yöntemlerle hazırlayıp modern sunumlarla servis ediyor ve adeta Anadolu’yu kendi yorumuyla İstanbul’a taşıyor. 
 
Hayat verdiği konsepte uygun olarak mekan tasarımında da Anadolu’ya özgü motif ve dekorasyon öğeleri barındıran Delimonti hem iç alanda hem de bomontiada avlusundaki dış alanda misafirlerimizi ağırlıyoruz.
 
Delimonti’nin yenilenen mönüsünde neler öne çıkıyor?
Delimonti’nin mevsimlere göre yenilenen mönülerini oluştururken her zaman olduğu gibi ana ilham kaynağımızı Anadolu’nun yöresel tatları oluyor. Bu coğrafyanın en sevilen tariflerini mevsime uygun içerikleri de belirleyerek seçip, Delimonti’nin kendine has yorumunu katıyoruz. Yeni mönüde, kök sebze çorbasından kuzu tandıra, zerdeçallı tavuktan dana döşe kadar, pek çok yeni ve iddialı lezzet yer alıyor. 
 
Ayrıca pancarlı bulgur salatası, bahçe salatası ve roka salatası bulunuyor. Balık severler için en keyifli seçeneklerden olacak tava somon ve iştah kabartan Delimonti yoğurtlu köfte de var. Hafif ve lezzetli zeytinyağlı seçeneklerinin arasında zeytinyağlı kök ıspanak, nar ekşili zeytinyağlı biber dolması ve pırasa közleme yer alıyor. Tatlı severlerin de damaklarına hitap edecek seçenekler arasında ise kaymaklı incir tatlısı yıldız.
 
50’den fazla yöresel peynir çeşidi
Kahvaltılarınız da beğeniliyor. Orada neye dikkat ediyorsunuz?
Doğal ve özel ürünlerden oluşan, zengin bir kahvaltı sunuyoruz. Serpme kahvaltının içinde domates, biber, zeytin, sucuk, pastırma ve yöresel peynir çeşitlerinin yanı sıra, serin günlerde enerji veren ve ağızları tatlandıran çalma pekmez, bal-kaymak ve doğal reçel seçenekleri yer alıyor. Sahanda yumurta ve şarküteri çeşitleri, muhlama, patatesli omlet ve katmer gibi ek lezzetlerle renklenen bir deneyime dönüşüyor.
 
Aynı zamanda gastronomi marketiniz de bulunuyor...
Bölgesel çeşitlilik ön planda tutuluyor ve Türkiye’nin pek çok farklı bölgesinden alım yapılıyor. Türkiye’nin farklı şehirlerinden özenle seçilen ürünlerin yer aldığı gastronomi markette, damak zevkine göre çeşnilendirilebilen zeytinyağı çeşitleri, katkısız ve doğal çiçek ve meyve reçelleri, pekmezler, zeytin çeşitleri, ondan fazla yöreden özel bal ve kaymak seçenekleri, şarküteri ürünleri ve 50’den fazla yöresel peynir çeşidi bulunuyor. 
 
Pastırma severler için, sonbaharda özenle kurutulmuş Kastamonu, formülünün sır gibi saklandığı özel çemeniyle Kayseri ve damak çatlatan Tokat pastırması yer alıyor. Tokat mutfağının dillere destan lezzeti bez sucuk ve Balkan mutfağının olmazsa olmazlarından kuru et başta olmak üzere, birçok şarküteri ürünü Delimonti’de lezzet düşkünleriyle buluşuyor. Peynirler ise yedi bölge ve yedi iklimin doğasını yansıtıyor.
 
Hamburger meraklıları
Zengin mönüsüyle her damak tadına uygun seçenekler sunan The Galliard Brasserie, “burger”a kattığı özgün yorumlar ve seçkin sunumlarla bu deneyimi zirve noktasına taşıyor. Özellikle mushroom burger’inde brioche ekmeği kullanılıyor, burger köftesi mantarlarla zenginleştirilip, cheddar peyniri ile süslenerek servise sunuluyor. 
 
Hiç burgerla pancar bir araya gelir mi diyenlere en leziz yanıtı veren “Butcher’s Beet” dünyanın en sağlıklı bitkilerinden pancarın suyuyla tatlandırılmış ve renklendirilmiş ekmeği ile dikkat çekiyor. Çarpıcı yorumlarıyla burger’lara yepyeni bir boyut getiren The Galliard Brasserie, Vadistanbul ve Etiler’de.
 
Baharı yemekle karşılayın
Nişantaşı’nın buluşma noktası MUST, baharı yenilenen zengin mönüsüyle karşılıyor. Yeni mönüde atıştırmalıklarda karides tempura, çıtır tavuk but, dana kaburga bun ve küp bonfile; başlangıçlarda ahtapot ızgara ve kuzu uykuluk öne çıkıyor. Mevsime uygun sağlıklı bowl’larda karides, bonfile, tavuk ve somon bowl’un yanı sıra çıtır marul salatası ve keçi peynirli salata büyük ilgi görüyor. 
 
Ana yemeklerde ise denver steak, dana kaburga ve lagos balığı ile dana ragu gnocchi, tavuklu mantarlı taglietelle ve dana kaburgalı risotto beğeni topluyor. Tatlılarda ise creme brulle, milföy çilekli, brownie çarkıfelek ve çikolata sufleyi mutlaka deneyin.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler