Kazdağları Ot Yemekleri Şenliği Yapıldı

Kazdağları Ot Yemekleri Şenliği Yapıldı

Turizm haftası kutlama programı kapsamında Balıkesir’in Havran ilçesinde bulunan Kazdağları Bilim ve Sağlıklı...

Kazdağları Ot Yemekleri Şenliği Yapıldı
Turizm haftası kutlama programı kapsamında Balıkesir’in Havran ilçesinde bulunan Kazdağları Bilim ve Sağlıklı Yaşam Köyünde "Kazdağları Ot Yemekleri Şenliği" düzenlendi. Ot şenliğinde misafirlere sunulan yemekler adeta kapışıldı.
 
Programa Kaymakam Ali Sırmalı, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Edremit Belediye Başkan Vekili Ahmet Elman, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve birçok turizmci katıldı. Program kapsamında Kazdağlarında yetişen otlarla hazırlanan, bölgeyi temsil eden ot yemekleri hazırlanarak davetlilere ikram edildi. Hazırlanan yemekler adeta kapışıldı.
 
Etkinliğe ev sahipliği yapan Faruk Durukan “Turizm haftası çerçevesinde Kazdağlarının otları çok meşhurdur. Bunu biz yine yöre kültürü ile gastronomi birleştirilerek sağolsun bize üniversitede destek verdi. Havran Belediyesi de bize destek verdi. Bunu birleştirip Kazdağlarının otlarının, yemeklerinin, lezzetlerini tüm dünyaya duyurmak istedik.”dedi.
 
 
Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy “Yemekler bir harika. Hepinize tavsiye ederim. Doğal. Araziden direk olarak soframıza geliyor. Hiçbir kaktı maddesi yok. Hiçbir şekilde ilaçlama yok. Organik olarak yemekler önümüzde” dedi.
 
Kazdağları Ot Yemekleri Şenliği’nde açıklama yapan Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı "Bu gün sabahleyin turizm haftası etkinliklerimizi düzenledik. Orada konuşmamda Edremit’in denizi ile, Kazdağları ile, termali ile, doğası ile, zeytini ile ön plana çıktığını söyledim. Ama yarıca ot yemeklerimizin, otlarımızın çok meşhur olduğunu söyledim. 
 
Bunu da ileriki aşamada ortaya koyacağımızı söyledim. İşte bu gün burada bunları ortaya koymuş bulunmaktayız. Çok güzel bir coğrafyada yaşıyoruz. Bunları ortaya koymak bunları turizme kazandırmak çok önemli.”dedi.
 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler