Girişimci Kadınlar Sertifikalarını Aldı

Girişimci Kadınlar Sertifikalarını Aldı

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Ağrı Yatırım Destek Ofisinin KOSGEB İl Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlediği ...

Girişimci Kadınlar Sertifikalarını Aldı
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Ağrı Yatırım Destek Ofisinin KOSGEB İl Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlediği "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri" kursuna katılan kadın kursiyerler sertifikalarını aldı.
 
Ajansın Yatırım Destek Ofisi binasında düzenlenen eğitimlere katılan 60 kadın kursiyer, 32 saat süren ücretsiz eğitimlerini tamamladı. Girişimcilik sertifikası almaya hak kazan 56 kadın kursiyer, girişimcilik desteği için KOSGEB'e başvuru hakkı da elde etti.
 
Başvuru sonunda başarılı bulunan girişimcilere iş kurmaları halinde 50 bin liraya kadar hibe, 100 bin liraya kadar da faizsiz kredi verileceği ifade edildi.
 
SERKA Ağrı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ceren Avcil, yaptığı açıklamada, özellikle kadınlara yönelik bu tür eğitimleri düzenli bir şekilde gerçekleştireceklerini söyledi.
 
Kadın girişimci sayısının artırılmasına yönelik çalışmaları sürdüreceklerini sözlerine ekleyen Avcil, "Açtığımız kurslara kadınlar büyük ilgi gösteriyor. Biz de bundan mutluluk duyuyoruz. Girişimci kadınların işlerini kurmadan önce bu eğitimleri almaları, bilinçli bir girişimci olarak ekonomik yaşama girmeleri çok önemlidir. 
 
Kadınların ekonomik alandaki faaliyetleri kentin ekonomisine ivme kazandıracaktır." diye konuştu. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler