Gastronomi Turizminin Tanıtımı Önem Taşıyor

Gastronomi Turizminin Tanıtımı Önem Taşıyor

Sunumda konuşan Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Davutlar Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr. Emrah Köksal Sezgin, gastronomi turizmi tanıtımının önemini anlattı.

Gastronomi Turizminin Tanıtımı Önem Taşıyor
Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği'nin (EKODOSD) haftalık söyleşilerinde bu hafta 'Gastronomi ve Yerel Lezzetler' başlıklı sunum gerçekleştirildi.   
 
Sunumda konuşan Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Davutlar Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr. Emrah Köksal Sezgin, gastronomi turizmi tanıtımının önemini anlattı. 
 
Sezgin, ulusal ve uluslararası mutfak konusunda önemli paylaşımlarda bulundu. Türk ve Osmanlı mutfağı üzerine bilgiler sunan Sezgin, gastronominin hem ülkemiz, hem de bir turizm kenti olan Kuşadası için çok önemli olduğunu vurguladı. Sezgin, dünya ülkelerinde bu konuda önemli festivaller gerçekleştirildiğini dile getirerek örnekler verdi. 
 
"Bölgemizde 90 Yerel Lezzet Bulunuyor"
Türk ve Osmanlı mutfağından yemek örneklerini hikayeleriyle anlatan Sezgin, yerel lezzetlerin çok önemli olduğunu, bu konuya önem verilmesi için bölge çapında bir araştırma yaptığını kaydetti. Sezgin, 90 çeşit yemeğin bulunduğunu, bunun da kitaplaştırılması için ilgililere sunulduğunu söyledi. 
 
Bu konuda yazma kültürü olmadığını ifade eden Sezgin, bu yemek kitabının basılması halinde yerel lezzetlerin gelecek nesillere unutulmadan ulaşabileceğini belirtti. Sezgin, düşündüğü projenin desteklenmesi halinde, Kuşadası’nda Dünyanın en iyi şeflerinin bir araya gelerek sunumlarını yapabileceği bir gastronomi festivalini düzenleyebileceklerini söyledi.
 
Teşekkür Belgesi Takdim Edildi
Sunumdan sonra Şef Emrah Köksal Sezgin’e, Yönetim Kurulu Üyesi Sabiha Işık tarafından EKODOSD’un teşekkür belgesi takdim edildi. Türkiye'nin ilk ve tek olimpiyat altın madalyalı şefi olma unvanını taşıyan Sezgin, Işık'a teşekkür etti. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler