Altı Eylül Belediyesinden Çölyak Hastalarına Destek

Altı Eylül Belediyesinden Çölyak Hastalarına Destek

Altı eylül Belediye Başkanı Hasan Avcı'nın talimatıyla çölyak hastası olan ilçedeki ihtiyaç sahibi ailelere glutensiz...

Altı Eylül Belediyesinden Çölyak Hastalarına Destek
Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı'nın talimatıyla çölyak hastası olan ilçedeki ihtiyaç sahibi ailelere glutensiz gıda desteği veriliyor.
 
Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı'nın talimatıyla çölyak hastası olan ilçedeki ihtiyaç sahibi ailelere glutensiz gıda desteği veriliyor. Altıeylül ilçe sınırlarında bulunan ihtiyaç sahibi oldukları belirlenen 8 çölyak hastasının glutensiz gıda ihtiyaçları Altıeylül Belediyesi bünyesindeki Altıeylül Gelişim Merkezi (ALGEM) tarafından karşılanıyor. Üç aylık periyotlarda yapılacak olan ve 34 üründen oluşan destek kolisi hastaların üç aylık glutensiz gıda ihtiyacını karşılayacak.
 
Glutensiz gıda desteği verdikleri Yapacak ailesini ziyaret eden Altıeylül Belediye Başkanı Avcı, çölyak hastası olan minik Buğlem Yapacak'a geçmiş olsun dileklerini iletti. Başkan Avcı, burada yaptığı konuşmada, Altıeylül'de derdi olan kim varsa "Biz buradayız" demek için ellerinden geldiğince vatandaşın yanında olduklarını belirtti.
 
 
Avcı, "Elbette biz çocuğumuzun hastalığına çare bulamayız ama elimizden gelen desteği vermek için hazırız. Evde çocuklardan birinin keyfi olmadığında bütün ailenin keyfi kaçıyor. Çocuklarımız bizim hassas noktamız. Gıda desteklerimiz sürekli devam edecek. Buğlem kızımız da canı bir şey çektiğinde haber yollasın, elimizden geldiğince ihtiyaçlarını karşılamaya hazırız." diye konuştu.
 
Belediye tarafından verilen gıda desteği için memnuniyetlerini dile getiren anne Tuğba Yapacak ise, şunları söyledi:
"Süreci zor bir hastalık. Bu süreçte yanımızda olan belediyemize teşekkür ediyoruz. Kızım Buğlem, glutensiz gıdaların bulunduğu koliyi evde gördüğünde havalara uçtu. 
 
Bu destek bizlere ilaç gibi geldi. Çocukları sevindirmek kadar güzel bir şey yok. Çölyak hastası bir çocuğun gıda ihtiyacını karşılamak inanın çok zor. Buğlem canı istediği bir şeyi yiyemediği zaman kardeşi de yiyemiyor. Sayenizde bir nebze de olsa bu güçlüğü aşmış durumdayız. Allah sizlerden razı olsun."


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler