TAŞFED Başkan Adayından Aşçılık Camiasına Duyuru !

TAŞFED Başkan Adayından Aşçılık Camiasına Duyuru !

Herşeyden önce küçük yaşlardan itibaren mesleğin içinde yetişmiş biri olarak ve bu mesleğe aşık...

TAŞFED Başkan Adayından Aşçılık Camiasına Duyuru !

İki yıldır içerisinde bulunmuş olduğumuz Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonunun yapmış olduğu çalışma ve hizmetlerin mesleğimiz ve mesleğe yeni gönül vermiş olacak olan aşçı ve aşçı adaylarına herhangi bir verim sağlamadığını görmekteyim.

 

Yönetim kurulu başkanlığını yapmakta olan kişinin  mesleğin içinden olmadığından, mesleğimizin ince detaylarını, sorun ve sıkıntılarını anlamadığı görülmektedir. Yanında yer alan yönetim kurulu üyesi arkadaşların da muhtemelen yapmış olduğu uyarı ve ikazlara uymadığı anlaşılmakta. 

 

Herşeyden önce küçük yaşlardan itibaren mesleğin içinde yetişmiş biri olarak ve bu mesleğe aşık biri olarak gençliğimin ve kuracağım genç ve tecrübeli ekip arkadaşlarımızla birlikte faydalı olacağımı düşünmekteyim.

 

Şimdiye kadar yapılmış olan bir çok şeyi rant içerdiği ve mesleğimize herhangi bir katlı sağlamadığı görülmektedir. Genel piyasa olarak görüşmüş olduğumuz tedarikçi ve firmaların o kadar çok güveni kırılmış ki koskoca federasyona desteklerini sağlamamaktadırlar. 

 

Biz bu ince ayrıntıyı da tespit edip yerinde müdahaleler ile tedarikçi, firmalar, aşçı, aşçı adayları, şefler hepsini bir bütün olarak bir araya getirmeye kararlıyız. Oluşturacağımız yönetimimizde ve yapacağımız tüm hizmetlerimizde “ben” ibaresini kaldırıp “biz” ibaresiyle yola çıkacağız.

 

Tabi ki bizlerin de insan olarak  herkeste olduğu gibi hatalarımız olacaktır. Lakin biz bu hata ve eleştirilere her zaman açık olacağız ve tahammül etmeyi bileceğiz. Sürekli olarak federasyona bağlı olan yada olmayan derneklerle istişareler yaparak mesleğimiz için ve geleceğimiz için neler yapabiliriz, nasıl katkı sağlayabiliriz diye düzenli olarak fikir alışverişinde bulunacağız. Bizim hedefimiz ayrıştıran değil, birleştiren olmak. 

 

14 yaşındaki bir bulaşıkçı yada aşçı yardımcısı veya çırak ile de görüşeceğiz, mesleği tamamlamış çok tecrübeli usta ve şeflerimizle de görüşeceğiz. Yani bu işi tabandan tavana yayacağız. Bunları yaparken tabi ki eleştiri de alacağız, övgü de alacağız.

 

Fakat eleştirenlere muhalefet olmayacağız. Şeffaf, düzgün, ilkeli ve aynı zamanda hep dürüst kalacağız. Memleketimizde bir çok federasyon mevcut ve hala açılacak olan federasyonlar olduğunu duymaktayız. 

 

Biz bunlarla yerine göre birleştirici olma adına ortak projelere  imza atmak, birlik olmak istiyoruz.  Çünkü şahıslar üzerinden değil camia üzerinden hareket etmek zorundayız. Beyaz ceket giyen her meslektaşımıza üniformamızın simgesi olan saflığı,  temizliği ve şeffaflığı bu mesleğe kazandırmak.

 

“Benim” değil “bizim” olarak hareket edelim. Herşeyin başı olan eğitimi saygı ve sevgiyi camiamıza aşılamak istiyoruz. Ve bunları yaparken bir çok zorlukla karşılaşacağımızı da biliyoruz. Zaten asıl hedefimiz bu zorlukları aşmak.  Biz bu mücadele ve hizmet için geliyoruz. Tüm kamuoyuna duyurulur. 

 

Taşfed Başkan Adayı 

İstanbul Yeditepe Aşçılar ve Garsonlar Derneği Yön. Kur. Bşk.

Salih GÜNEY

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler