Lolaz Dürmıgı Tarifi

Lolaz Dürmıgı Tarifi

Lolaz Dürmıgı Tarifi; Lolazlar ayıklanıp yıkandıktan sonra 3 litre suyun içinde yaklaşık 30 dakika haşlanır...

 
Lolaz Dürmıgı Tarifi
Lolaz Dürmıgı Tarifi'nin Malzemesi
 
*  1 kg lolaz (kuru börülce), 
*  1 çay bardağı isot, 
*  1 çorba kaşığı tuz, 
*  1 tabak zerzevat.
 
Lolaz Dürmıgı Tarifi'nin Zerzevati İçin: 
 
*  1 adet küçük turp, 
*  100 gr yeşil soğan, 
*  1 demet maydanoz, 
*  6-7 dal herdel(hardal), 
*  6-7 dal nane
 
Lolaz Dürmıgı Tarifi'nin Yapılışı
Lolazlar ayıklanıp yıkandıktan sonra 3 litre suyun içinde yaklaşık 30 dakika haşlanır. Pişmiş olan lolaz sudan çıkarılarak bir tabağa alınır. 
 
Turp, kalem inceliğinde uzunca kıyılır. Geri kalan zerzevat malzemeleri fazla ince olmasına gerek olmadan doğranır. Bir dürümlük açık ekmeğin içine bolca lolaz konur. 
 
Üzerine doğranmış yeşillik serpiştirilir. Dürümün içine turplar dizilir. çsot ve tuz da serpilerek dürüm yapılıp yenir. Zerzevat diye genel söylememizden maksat, bulunabilen yeşillik veya arzu edilen yeşilliğin kullanılmasıdır. 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler