Kalacoş - KelecoşTarifi

Kalacoş - KelecoşTarifi

Kalacoş Tarifi; Tandır ekmeğini iri parçalara ayırıp sahana koyun. Tavada tereyağını eritin. Yağ kızınca. Geleneksel Türk Mutfağında Bayburt mutfağı nedir? Yöresel Mutfaklardan..

Kelecoş - Kalacoş nedir? Yöresel mutfaklarımızda en sevilen lezzetlerden Kelecoş - Kalacoş nasıl yapılır?
 
Doğu Anadolu mutfağıyla özdeşleşen kelecoş yemeği, Iğdır, Van, Elazığ ve Sivas yörelerinde sık sık tüketilir. Nohut, fasulye, yeşil mercimek ve buğday ile hazırlanan kelecoş yemeğinin yapımında, kuzu eti de kullanılır. 
 
Türk aşçı haberleri olarak araştırdık. Özellikle kış aylarında tercih edilen kelecoş, pul biberli yağ ile birlikte servis edilir. Malzemeler hazırsa, Van usulün kelecoş tarifi için detaylara geçebiliriz.
 
Kalacoş Tarifi:
Kalacoş Tarifi'nin Malzemeleri
 
*   3 adet tandır ekmeği
*   200 gr. tereyağı 
*   200 gr. soğan 
*   200 gr kavurma
*   tuz
*   100 gr. kuru keş 
*   1 çay kş. kuru reyhan
*   1 çay kş. kırmızı pul biber.
 
Kalacoş Tarifi'nin Yapılış Tarifi
 
Tandır ekmeğini iri parçalara ayırıp sahana koyun. Tavada tereyağını eritin. Yağ kızınca soğanları içinde, pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulmuş soğanlara kavurmayı katıp karıştırın, tuzunu ayarlayın.
 
kuru keşi biraz ılık su ile ezerek topaklarını dağıtın. Tavadaki malzemeye ekleyip bir taşım kaynatın ve tavayı ateşten alın. Hazırladığınız bu malzemeyi sahandaki ekmeklerin üzerine boşaltın. Üzerine reyhan ve pulbiber serperek servis yapın.
 
Geleneksel Türk Mutfağında Bayburt mutfağı nedir? Yöresel Mutfaklardan Bayburt mutfağının özellikleri nelerdir?
 
Türkiye'nin hemen her şehrinde olduğu gibi Bayburt ilinin de kendine has yöresel lezzetleri bulunmaktadır. Sebze yemeğinden et yemeğine, salata çeşitlerinden tatlılarına kadar Bayburt, kendini diğer şehirlerden ayırmaktadır. Bayburt denince akla ilk gelen yöresel lezzetler galacoş, tel helvası, lor dolmasıdır.
 
Lahana yaprağından yapılan yalancı dolma, salamura lahanadan yapılan ekşi lahana, bir tür yeşil mercimek yemeği olan galacoş, lor peynirinin ön planda olduğu lor böreği, süt ile kavrulmuş fındığın buluştuğu süt böreği Bayburt'ta tadılması gereken başlıca yemekler. Ayrıca meşhur kuşburnu marmeladından yapılan bir lezzet olan tatlı çorbayı da çok seveceksiniz.
 
Un, tereyağı, şeker ve limonun maharetli ellerde yoğrulması ile yapılan tel helvası yörenin en çok bilinen tatlısıdır. Mercimek, soğan, un, tuz ve yumurta ile yapılan kesme çorbası ise kuşkusuz ilk tadacağınız yöresel yemektir.
 
*****
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “Kalacoş Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz. 
 
En Sevilen Yöresel Lezzetlerimizden Kelecoş - Kalacoş İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
Kalacoş - KelecoşTarifi
*   1.5 Çay Bardağı Nohut
*   1.5 Çay Bardağı Şeker Fasulye
*   1 Çay Bardağı Yeşil Mercimek
*   1.5 Çay Bardağı Dövme Buğday
*   Yarım Kg Yoğurt
*   1 Yumurta Sarısı
*   2 Yemek Kaşığı Un
*   250 Gr Kuşbaşı Kuzu Eti
*   1 Soğan
*   1 Yemek Kaşığı Tereyağı
*   1 Yemek Kaşığı Ayçiçeği Yağı
*   Tuz
*   Karabiber
*   4 Su Bardağı Su
 
Geleneksel Türk Mutfağında En İyi Lezzetlerden Kelecoş - Kalacoşüzeri İçin
 
*   2 Yemek Kaşığı Ayçiçeği Yağı
*   1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Pul Biber
*   1 Yemek Kaşığı Tereyağı
 
Türk Mutfağı Yemek Arşivinde En Eski Lezzetlerden Kelecoş - Kalacoş Yapılış Tarifi;
 
Fasulye, nohut ve mercimeği ayrı kaplarda bir gece suda bekletin. Nohut, fasulye ve buğdayı bir miktar su ile aynı tencereye alıp haşlayın. Ayrı bir tencerede tereyağı ile ayçiçeği yağını ısıtın. Yağ ısındıktan sonra yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip kısık ateşte kavurun. 
 
Soğan yumuşayınca kuşbaşı etleri ilave edip kısık ateşte kavurmaya devam edin. Etler pişmeye yakın baklagilleri ekleyip 4-5 dakika orta ateşte pişirin. Üzerine 3 su bardağı sıcak su ilave edin. Yoğurt, yumurta sarısı ve unu geniş bir kapta iyice karıştırın. 
 
Üzerine 1 su bardağı suyu yavaş yavaş ekleyip, hızlı bir şekilde karıştırın ve azar azar tencereye ekleyin. Kesilmemesi için hızlı bir şekilde karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Kısık ateşte 5 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın. 
 
Küçük bir sos tenceresinde tereyağı, ayçiçeği yağı ve kırmızı pul biberi yarım dakika ısıtın. Çorbayı servis kaselerine aktarın. Üzerine tereyağlı ve biberli sostan gezdirip sıcak servis yapın.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: Kiraz Menilin
    9/18/2018

    iyiki varsinizneguzel tarifler bunlarsagolun

  • Yorumlayan: NURI OZEN
    9/12/2018

    Kültürümüze ait yemeklere yer vermeniz takdire sayendir. Yöresel ve Bölgesel yemeklerimiz çok güzel. Keşke diğer sitelerde bu kadar önem verse. Osmanlı ve Türk mutfağına destekleriniz için teşekkür ederiz

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler