Kavun Kabuğu Yemeği

Kavun Kabuğu Yemeği

Geleneksel Türk mutfağında atıksız mutfaklarda Kavun Kabuğu Yemeği yemeği yapabilmek için hangi malzemelere ihtiyaç vardır? Peki bu güne kada..

Kavun Kabuğu Yemeği nasıl yapılır? Geleneksel Türk mutfağında atıksız mutfaklarda Kavun Kabuğu Yemeği yemeği yapabilmek için hangi malzemelere ihtiyaç vardır? Peki bu güne kadar evinizde Kavun Kabuğu Yemeği yapmayı denediniz mi?
 
Kavun Kabuğu Yemeği tarifinde Ünlü Türk mutfağı şeflerinin özel yemek tariflerinden faydalanmak istermisiniz? Kavun Kabuğu Yemeği hangi yöresel mutfaklarımızda yapılmaktadır?
 
Atıksız Yemek Tariflerinden Kavun Kabuğu Yemeği (Çorum Mutfağı)
Bilinen Kavun Yemeklerinden Kavun Kabuğu Yemeği İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*     200 Gram Kuru Kavun Kabuğu
*     250 Gram Kemikli Koyun Eti
*     1 Su Bardağı Nohut L
*     2 Yemek Kaşığı Salça
*     Bir Çay Kaşığı Tuz
*     2 Orta Boy Kuru Soğan
*     2 Yemek Kaşığı Tereyağı
 
 
Kavun Kabuğu Yemeği Yapılış Tarifi;
 
Kavun kabuklarını haşlayalım ve kuşbaşı doğrayalım. Nohutu haşlayıp süzelim. Eti tuz ilave ederek haşlayalım. Soğanı kuş gözü doğrayalım ve tereyağında pembeleşene kadar kavuralım.
 
Eti ilave edelim ve kavuralım. Kavun kabuklarını ekleyelim. Salçayı ekleyelim ve karıştıralım. Nohutu ve suyu ilave edip yarım saat kısık ateşte pişirelim. İstersek sarımsaklı yoğurtla servise alabiliriz. Afiyet olsun.
 
Ünlü Şeflerden Özel Yemek Tarifleri...
 
Ünlü şefler Ali Ronay, Arda Türkmen, Aydın Demir, Cüneyt Asan, Eyüp Kemal Sevinç, Fatih Tutak, Ömür Akkor, Savaş Aydemir, Sezai Erdoğan, Sinem Özler, Şemsa Denizsel, Şerife Aksoy, Yılmaz Öztürk ve Zeki Açıkgöz’ün özel tarifleri var. bu tarifler, atıksız bir dünyanın ne kadar önemli olduğunu hep bilen Anadolu kadınından ilhamla 25 atıksız tarif içeriyor. 
 
Ayrıca 102 glutensiz, 96 süt ürünü içermeyen, 96 bitki temelli ve 12 fermente tarifle Türk Mutfağı’nın sağlıklı yüzü gözler önüne seriliyor. 44 yöresel ve 42 yerel ürün içeren tarifleyse, bu sağlıklı mutfağın sanatla birleşen geleneksel yönü ortaya konuluyor. Böylece onlarca cilde sığmayacak bu ihtişamlı mutfağın bir portresi çiziliyor. Elbette bu, tanıtım için çok önemli. 
 
Bundan sonraki adımda, her şehirde, aynı şeyi yapmalı ve bölge bölge mutfak kültürünün portresini çizip, restoran mönülerinde yer vermeliyiz. Misafirlerimize yerel tatları ikram ederek her birimiz Türk mutfağının tanıtımına katkı sağlamalıyız. 
 
Kitabın kalitesinde videolar, belgeseller çekmeli, milyonlarca internet kullanıcısının ulaşacağı tanıtımlarla dünyadaki her eve girmeliyiz. Bu hafta biz de Türk mutfağından atıksız birkaç lezzetle buluşalım istiyoruz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler