İlginç Yemek Tariflerinden Gıcıdık Tarifi

İlginç Yemek Tariflerinden Gıcıdık Tarifi

Gıcıdık ne demek? Gıcıdık nasıl yapılır? Yöresel mutfaklarımızda yöresel lezzetlerimizden Gıcıdık yapmak için nelere ihtiyaç vardır? Türk mutfağında ilginç yemek isimlerinden Gıcıdık..

Gıcıdık ne demek? Gıcıdık nasıl yapılır? Yöresel mutfaklarımızda yöresel lezzetlerimizden Gıcıdık yapmak için nelere ihtiyaç vardır? TGeleneksel Türk mutfağında ilginç yemek isimlerinden Gıcıdık hangi mutfağımıza özeldir? Evde Gıcıdık yapmak içim Türk mutfağı şeflerinin özel yemek tariflerinden faydalanmak istermisiniz?
 
En İlginç Yemek Tariflerinden Gıcıdık Tarifi
Gıcıdık Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeler
 
*    1 Adet Büyük Kuru Soğan
*    2-3 Diş Sarımsak
*    3 Adet Büyükçe Yeşil Domates
*    1 Adet Kırmızı Kapya Biber
*    2 Adet Yeşil Köy Biberi
*    1 Adet Kırmızı Domates
*    Yarım Türk Kahve Fincanı Pirinç
*    Tuz
*    1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
*    Zeytinyağı
 
Domatesli Yemek Tariflerinden Gıcıdık Yapılş Tarifi
 
Kuru soğan ve sarımsaklar doğranır. Tencereye yağ ile soğan konur, soğanlar pembeleşinceye kadar karıştırılarak kavrulur. Yeşilbiber de doğranır soğana ilave edilip, karıştırılır.
 
Kırmızı domateste kabuğu soyulur küp küp doğranır üzerine eklenerek biraz daha çevrilir.
 
Kırmızıbiber yeşil domatesler, şeker ve tuz ilave edilerek 2-3 dakika daha kavrulur. Sıcak su dökülür ve tencerenin kapağı kapatılır, kaynayınca pirinç atılarak karıştırılır.
 
Kapağı kapalı olarak kısık ateşte domatesler yumuşayıp pirinçler şişinceye kadar pişirilir.
 
Oda sıcaklığında veya soğuduktan sonra servis edilir..


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler