Sabah Kral Akşamsa Bir Fakir Gibi Yemek Ye!

Sabah Kral Akşamsa Bir Fakir Gibi Yemek Ye!

50.000 kişi üzerinde yapılan bir çalışmaya göre, kahvaltısını günün en büyük öğünü olarak yapan kişilerin...

Sabah Kral Akşamsa Bir Fakir Gibi Yemek Ye!' Öğütünü Bilim İnsanları da Doğruladı.
İngilizlerin bir atasözü vardır; "Krallar gibi kahvaltı yap, prensler gibi öğle yemeği ye ama akşam yemeğin bir fakirinki gibi olsun." Görünen o ki bilim insanları bu özlü sözün ardındaki mantığı doğruladı. Telegraph'dan sizler için hazırladığımız habere göre bu eski günlere dayalı öğütün bir gerçeklik payı var.
 
50.000 kişi üzerinde yapılan bir çalışmaya göre, kahvaltısını günün en büyük öğünü olarak yapan kişilerin vücut kitle endeksi aynı oranda kalori tüketen fakat öğle yemeğinde daha çok yiyen kişilere göre daha düşük oluyor.
 
İngiltere'de yaşayan ortalama bir erkeğin, 84 kg olduğu göz önünde bulundurulursa aradaki fark, daha fazla egzersiz yapmadan ya da daha az yemeden de 3kg kadar düşebiliyor.
 
İşte bu yüzden kimileri için bu öğün farkını yaratmak kilolarını sağlıksız bir seviyeden normale düşürmeye bile yardımcı olabiliyor.
California'da bulunan Loma Linda Üniversitesi halk sağlığı bölümü kahvatlı ve günün son öğünü arasındaki zamanı uzatmanın da daha düşük BMI sonuçları çıkardığını ortaya koydu. 
 
Çalışmanın lideri Dr. Hana Kahleova, sağlık bir kiloda kalmak isteyen insanların kahvaltı ve öğle yemeği yemesi, akşam yemeğini atlaması, atıştırmalıklar tüketmemesi, kahvaltıyı günün en büyük öğünü olarak yapması ve gece 18 saat boyunca aç kalması gerektiğini söylüyor.
 
"Sabahları büyük bir kahvaltı yapmak şeker ve yağ gibi yiyecekler için duyulan isteği azaltır, dolayısıyla da kilo alımıyla savaşır," diyor Dr. Kahleova.
 
"Düzenli kahvaltı edilmesi, tokluk hissini arttırırken totalde enerji alımını azaltır, beslenmenin genel kalitesini iyileştirir, kan yağlarını azaltır, insülün hassaslığını ve glükoz toleransını geliştirir. Öte yandan akşamları yemek yemenin tam tersi etkileri vardır ve bunların hepsi kilo üzerinde etki eder."
 
Beslenmeyle ilgili bilimsel bir dergide yayınlanan bu çalışmaya göre kahvaltıda aşırıya kaçmamak üzere çok yememiz gerekiyor. Öğle yemeğinde dozu biraz daha düşürmemiz ve akşam ise en hafif yiyecekleri tercih etmemiz tavsiye ediliyor.
 
Denemkten bir zarar gelmez gibi? Sağlıklı günler...
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler