Neslişah Sultan'ın Saray Limonatası

Neslişah Sultan'ın Saray Limonatası

Osmanlı Şerbetleri 'nden Neslişah Sultanın Saray Limonatası Malzemeleri ve Yapılış Tarifi

Tuğrul Şavkay'ın Osmanlı Mutfağı adlı kitabından. Tarif, Sultan Vahideddin'in torunu olan Neslişah Sultan tarafından bir sohbet sırasında kendisi anlatmış. Osmanlı sultan saraylarında yapılan Neslişah Sultan’ın çok sevdiği bir limonatadır.  İşte size Osmanlı Şerbetleri'nden Neslişah Sultanın Saray Limonatası Mazlemeleri ve Yapılış Tarifi

 
10 kişilik Neslişah Sultan'ın Saray Limonatası' nin Malzemeleri:
 
*   8 limon
*   2 lt. su (8 su bardağı)
*   400 gr. Tozşeker (1 su bardağı)
*   2 bağ taze nane (yalnızca yaprakları).
 
Neslişah Sultan'ın Saray Limonatası"nin Yapılış Tarifi :
 
Limonların suyunu sıkın. Suyu katıp karıştırın. Nane yapraklarını tozşeker ile birlikte demir bir havana koyup, macun kıvamına gelinceye kadar dövün. Çift katlı bir tülbent’e koyun.
 
Tülbentteki naneleri limonatanın içine salın. Bir kaşıkla tülbent’i ezerek nanelerin aromasının limonataya geçmesini sağlayın. Bu işlemi yineleyerek limonatayı buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
 
İçinde nane olan tülbent’i çıkarıp, limonataya gerekiyorsa şeker ekleyin. Bardaklara boşaltarak servis yapın.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: İrem Sucu
    9/21/2018

    2 günde 1 sürahiyi tek başıma bitirdim teşekkürler :D

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler