• Erguvan Çiçeği Şerbeti Tarifi

    Erguvan Çiçeği Şerbeti Tarifi

  • Erguvan Çiçeği Şerbeti Tarifi

    Erguvan Çiçeği Şerbeti Tarifi

  • Erguvan Çiçeği Şerbeti Tarifi

    Erguvan Çiçeği Şerbeti Tarifi


Erguvan Çiçeği Şerbeti Tarifi

Bu güne kadar evinizde Erguvan Çiçeği Şerbeti yaptını mı? Erguvan Çiçeğinin rengi nedir? En beğenilen osmanlı şerbetlerinden Erguvan Çiçeği başka nerelerde kullanılır? Mor renk tarihte neyi temsil eder?

Erguvan Çiçeği Şerbeti TarifiSon günlerde herkesin merak ettiği sorunun cevabını araştırdık ve sn. Tolunay Sandıkcıoğlu hocamızın arşivinde bulduk.
 
Peki bu güne kadar evinizde Erguvan Çiçeği Şerbeti yaptınız mı?
 
Erguvan Çiçeğinin rengi nedir? En beğenilen osmanlı şerbetlerinden Erguvan Çiçeği başka nerelerde kullanılır?
 
Son zamanlarda merak ettiği Mor renk tarihte neyi temsil eder? 
 
İşte Erguvan Çiçeği ve Şerbeti hakkında sn. Tolunay Sandıkcıoğlu hocamızın açıklamaları ile Erguvan Çiçeği ve Şerbetinin bilinmeyenleri...
 
Erguvan Çiçeği Şerbeti Tarifi
Tolunay Sandıkcıoğlu
 
Herkes erguvan çiçeği şerbeti tarifi sorup duruyor. 
 
Efendim osmanlı mutfağı çiçek şerbetleri ile de ünlüdür. Osmanlı’da erguvan şeker, şerbet yapımının yanı sıra güllaç gibi sütlü tatlıların süslenmesinde de kullanılırmış. 
 
Mor rengin Roma'da, Bizans'ta ve hatta Osmanlı’da imparatorluk rengi olduğunu da belirtelim bu vesileyle... Mor togayı Roma'da senatörler giyer, Bizans'ta prensler mor odada doğar, Kanuni Mohaç'ta zafer çadırını mor renkli kurdurur. 
 
Mor, halkın değil asaletin, iktidarın rengidir yani...
 
Erguvan Çiçeği Şerbeti Tarifi
Gelelim tarife: 
 
Topladığınız erguvan çiçeklerini soğuk suyla yıkayıp iyice süzdürün. Toz şekerle iyice ovun. (1 kiloluk kavanozu sıkı sıkı dolduracak çiçeğe 1 şu bardağı şeker) Çay kaşığının ucuyla limon tuzu ekleyip iyice ovmaya devam edin. 
 
Güneş gören yerde 4-5 gün bekletin. Rengini iyice salınca soğuk sudan geçirerek süzdürün. Şeker ve su ayarı damak tadınıza göre ayarlayın. Ben içine azıcık da mücver çiçeği ekledim, kokusu hoşuma gidiyor zira... 
 
Erguvan Çiçeği Şerbeti Tarifi
Dip not: 
Yaptığınız şurubu su ile değil de votka ile açarsanız likör olur, haberiniz olsun, Erguvan ağacını da en son fotoğrafa ekledim. 
 
Türk aşçı haberleri Not:
Yukarıda belirtilen tarif içeriği sn. "Tolunay Sandıkcıoğlu" hocamızın sosyal ağından alıntı'dır.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler