Gül Şerbeti

Gül Şerbeti "Fazile Paksoy"

Tarlada, bahçede ne kadar kocayan gül varsa toplayıp biriktiriyorum bir haftadır. Bugün de toplayınca şerbet, gül suyu ve reçel yapacak kadar oldu. İlk topladıklarımla gül şerbeti yaptım. Bugün kahveden..

Gül Şerbeti Tarifi "Fazile Paksoy"
 
Yine bir gül mevsimi. Etraf rengarenk ve mis kokulu güllerle dolu. 
 
Yaklaşık bir aydır güller güzellikleri renk ve kokularıyla gözümüzü, gönlümüzü  ve ruhumuzu doyurdu. Artık kocayanları değerlendirme vakti geldi .
Tarlada, bahçede ne kadar kocayan gül varsa toplayıp biriktiriyorum bir haftadır. Bugün de toplayınca şerbet, gül suyu ve reçel yapacak kadar oldu.
 
Gül Şerbeti "Fazile Paksoy"İlk topladıklarımla eski osmanlı şerbetlerinden gül şerbeti yaptım. Bugün kahveden sonra keyfiyle içtik. Yaptığımı size anlatmakta işin en keyifli kısmı. Sizlerde yapar ve keyifle içersiniz umarım.
 
Gül Şerbeti İçin Malzemelerimiz:
 
*  5 su bardağı kokulu gül yaprağı.
*  1 su bardağı şeker
*  1 limonun suyu
 
Gül Şerbeti Yapılışı: 
 
Gül yapraklarını ayıkladım. 3 su yıkadım. Bir süzgece koyarak sularının süzülmesini bekledim.
 
Kuruyunca cam bir kaba aldım. Üzerine şeker ve limon suyunu ekleyerek bir iki dakika ovdum. Tencerenin kapağını kapattım ve buzdolabına koyarak 24 saat beklettim. Sabah dolaptan aldığımda şeker erimiş gül yaprakları sulanmış ve renklerini suya vermişlerdi. 
 
Daha sonra 5 bardak içme suyunu kaynattım.Kaynattığım suyu yaklaşık 10 dakika bekleterek biraz soğumasını sağladım. Hafif sıcak olan suyu gül yapraklarının üzerine döktüm ve tencerenin kapağını kapattım.
 
3 saat kadar sonra gül yapraklarını sıkarak içinden çıkardım ve suyu süzdüm. Gül suyum hazır oldu. Bu suyu cam şişelere doldurdum. İkram edeceğim zaman istediğim bir tatlandırıcı ile bu şeker olur, bal olur, başka bir meyve suyu olur tatlandırıp misafirlerime ikram edeceğim.
 
Hatta bugün  hazırladığım gül suyu ile su muhallebisi yaptım ve ikram ederken muhallebiyi kesip üzerine hazırladığım gül şerbetinden döktüm.
 
Gül kokulu güzel bir sunum oldu. Afiyet olsun, sevgilerimle...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler