Şimdi Tam Mevsimi

Şimdi Tam Mevsimi "Gelincik Şerbeti" Nasıl Yapılır?

Gelincik Şerbeti nasıl yapılır? Mevsiminde gelincik çiçekle -rinden yapılan en hafif osmanlı şerbetlerinden olan Gelincik Şerbeti yapabilmek için..

Şimdi Tam Mevsimi "Gelincik Şerbeti" Nasıl Yapılır?
 
Gelincik Şerbeti nedir? Gelincik Şerbeti nasıl yapılır? Mevsiminde gelincik çiçeklerinden yapılan en hafif osmanlı şerbetlerinden olan Gelincik Şerbeti yapabilmek için hangi malzemeler kullanılır? Evde Gelincik Şerbeti yapabilmek için Türk mutfağı şeflerinin özel şerbet tariflerinden faydalanmak istermisiniz?
 
İşte sizlere Türk mutfağı şeflerinden "Jülide Başkur" un kendine has yorumu ve tarifi 'ni Türk aşçı haberleri olarak sizlerle paylaşıp mutfaklarınıza taşımak istedik. Başarılı şeflerin yemek arşivinden böyle nefis bir "şerbet tarifi" paylaşılmaya değer...
 
Gelincik Şerbeti
Türk Mutfağı Şefi "Jülide BAŞKUR"
 
Kırmızı saten yapraklar dokunmaya kıyamadığınız ve bir o kadar da yumuşacık içinizi ısıtan muhteşem kırmızı. Suya terk edildiğinde küsüp de bırakıyor tüm rengini. Sanki damarlarındaki kanı akıtıyor ve başka bir formda hayat buluyor. 
 
Şimdi tam mevsimi, belki bir ay daha yaparsanız şanslısınız. Ama içine tarçın çubuğu falan koyarak tadını bozmayalım. Asil, kendine özgü bir şekilde bu çiçeğin hakkını verelim mi?
 
Gelincik Şerbeti Nasıl Yapılır?
Gelincik Şerbeti İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*     2 Litre Su
*     2 Su Bardağı Gelincik Yaprağı
*     2 Çay Kaşığı Limon Tuzu
*     Damak Zevkine Göre Toz Şeker Ve Su
 
En İyi Şerbet Tariflerinden Gelincik Şerbeti Yapılış Tarifi:
 
Şimdi Tam Mevsimi "Gelincik Şerbeti" Nasıl Yapılır?
 
Gelinciklerin yapraklarındaki siyah kısımları elimizle veya bir makasla keselim. Bu bölüm acı bir tad verdiği için temizlenmesi gerekir. 
 
Temizlediğimiz yaprakları güzel bir şekilde yıkayalım ve süzüldükten sonra bir kavanoza suyun içine koyup, içine limon tuzunu da ilave edip 3 gün bekletelim. 
 
Süzerek gelincik şurubunu elde edelim. İstenilen ölçüde su ve şeker ilavesiyle buz eşliğinde servis edelim. 
 
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler