Meneviş Yoğurtlaması Tarifi

Meneviş Yoğurtlaması Tarifi

Meze bir yemek kültürü olarak fazla gelişememiştir. Fakat İstanbul.. Meneviş ve asma yaprağı ayrı ayrı haşlanır, suları süzülür ve doğranır. Pırasa ve dereotu ince ince doğranır...

Meneviş Yoğurtlaması Tarifi
Meneviş Yoğurtlaması Tarifi'nin Malzemeleri: 
 
*      250 Gr. Kurutulmuş Meneviş 
*      250 Gr. Taze Asma Yaprağı 
*      1⁄2 Çay Bardağı Pilavlık Bulgur 
*      2 Adet Pırasa 
*      1 Bağ Dereotu 
*      Tereyağı 
*      Pul Biber 
*      Tuz 
 
Meneviş Yoğurtlaması 'nin Hazırlanış Tarifi :
Meneviş ve asma yaprağı ayrı ayrı haşlanır, suları süzülür ve doğranır.
Pırasa ve dereotu ince ince doğranır, tereyağında kavrulur. 
Üzerine bulgur eklenip, kavurmaya devam edilir.
 
Daha sonra meneviş ve asma yaprağı da eklenip biraz daha kavrulur. 
Kavrulan malzemenin üzerine 3 su bardağı su ilave edilir ve kısık ateşte pişirilir.
Soğuduktan sonra servis tabağına alınır. 
 
Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.
Ayrı bir tavada tereyağı eritilerek, içine pul biber konur ve kızartılarak servis tabağına alınan yemeğin üzerine gezdirilir.
Sıvı yağda kurutulmuş biber kızartılarak üzeri süslenir.
 
Meneviş Yoğurtlaması Tarifi'nin Servisi :
Soğuk olarak servis yapılır. 
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “Meneviş” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.
 
Osmanlı Saray mutfağında da zeytinyağlı yemekler mevcuttu fakat İslam dinine göre içki haram olduğu için meze bir yemek kültürü olarak fazla gelişememiştir. Fakat İstanbul çevresinde yaşayan Gayrimüslimler tarafından meze bir kültür olarak benimsenmiş ve geliştirilmiştir.
 
Özellikle İstanbul’un Yenikapı, Karaköy, Galata, Kumkapı, Balat, Şişli, Kurtuluş, Adalar, Üsküdar ve Kadıköy çevresinde yaşayan Gayrimüslimlerin açtıkları meyhaneler ve şarküteriler meze kültürünün yaygınlaşmasına ve çeşitliliğin artmasına önemli katkı yapmıştır. 
 
Geleneksel Türk Mutfağında  Meze Kültürü 
Meze denilince akla ilk gelen, alkollü ve özellikle rakı ile tüketilen yiyecekler düşünülür; fakat meze kültürünün gelişmesi ile birlikte meze sadece içkinin yanında atıştırmalık bir yiyecek olarak değil, bir yemek kültürü olarak Türkiye mutfağında kendisine yer bulmuştur. 

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler