Meclis Çölyak Araştırma Komisyonu 2.Toplantısını Yaptı,

Meclis Çölyak Araştırma Komisyonu 2.Toplantısını Yaptı,

Çölyak hastalığının sebep ve sonuçlarının araştırılması için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, AK Parti ...

Meclis Çölyak Araştırma Komisyonu 2.Toplantısını Yaptı...
 
Çölyak hastalığının sebep ve sonuçlarının araştırılması için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer başkanlığında ilk toplantısını yaptı. Toplantıda, çalışma takvimi, görevlendirilecek uzmanların belirlenmesi, komisyona davet edileceklerin tespiti konuları ele alındı.
 
Başkan İsmail Tamer, 3 aylık bir süre bulunduğunu, eksik kalan husus olursa 1 aylık ek süre isteyebileceklerini, dinlenilmesi veya görülmesi gereken kişi ve yerlerin belirlenmesi gerektiğini söyledi.
 
AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu da glutensiz ürün geliştirme çalışmaları yapan akademisyenlerin dinlenilmesini istedi.
 
CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil ise zaman kaybı yaşanmaması için önce çölyak hastaları ve aileleri ile dernek temsilcilerinin dinlenilmesini talep ederek, bir an önce konuya ilişkin kanun teklifinin hazırlanması gerektiğine işaret etti.
 
HDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım da yurtlar, ordu ve cezaevlerindeki durumun tespit edilmesini istedi.
AK Parti İstanbul Milletvekili Durmuş Ali Sarıkaya biran önce yol haritasının ortaya konulması ve uzmanlarla görüşülerek bir bilim komisyonu oluşturulması gerektiğini dile getirdi. 
 
Bakanlıklar ve üniversitelerin çalışmalarını Meclise göndermesi gerektiğini söyleyen Sarıkaya, hastaların kolay ve ucuz ürünlere ulaşımının sağlanması için şirketlere öneriler sunulması gerektiğini belirtti.
 
Sırayla söz alan milletvekillerinin çözüme yönelik çalışmaları ve konuya olan ilgileri, çeşitli illerden gelen dernek başkanlarınca takdir topladı. Kendisi ya da evladı çölyak olan dernek başkanları yapılan çalışmaları takip ederek istenen her konuda komisyona destek olacaklarını bildirdi.
 
Dernek Başkanları adına söz verilen Urfa Çölyak Dernek Başkanı Hasan Doğan çölyak olan oğlunun yaşadıklarını anlatırken duygu dolu anlar yaşandı. Urfa’da yaşayan çölyaklıların yaşadığı sıkıntıları da anlatan Başkan komisyon üyelerini Urfa’da yerinde gözlem yapmak üzere davet etti.
 
Her hafta toplanmaya devam edecek olan komisyonun sonunda hayırlı bir sonuç alınmasını,yapılması planlanan kanun değişikliğinin tüm çölyaklılara hayırlı olmasını diliyoruz.
 
Glutensiz Hayat Derneği olarak bu komisyonun kurulmasına vesile olan tüm Dernekleri bir kez daha tebrik ediyor. Sürecin sonuna kadar elimizden gelen tüm desteği vereceğimizi bir kez daha bildiriyoruz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler